11/05/16

Δεν χρειάζεται λοιπόν περαιτέρω σχολιασμός του ανασχηματισμού. Σε μία χώρα που κατέληξε να γεννά περισσότερους προδότες από φιλοσόφους, σε μια χώρα που σκότωσε τον δάσκαλο ,όπως έλεγε ο Λιαντίνης, πάντα θα βρίσκονται "πρόθυμοι ηλίθιοι", να τελειώσουν τη δουλειά...του Κωσταντίνου Σταθόπουλου*
 Τελικά θα βγάλουμε όλοι το καπέλο στον μικρό Αλέξη...

Απέδειξε με την στάση του όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια πως όχι μόνο ήταν ο περισσότερο διαβασμένος, ο πιο καλός ο μαθητής, αλλά και πως έχει φοβερά αντανακλαστικά και μεγάλη ταχύτητα στο να εμπεδώνει και αφομοιώνει.

Όχι μόνο κατάφερε να πουλήσει την ελπίδα, όχι μόνο κατάφερε να φέρει τούμπα όλες τις προηγούμενες δικές του δεσμεύσεις, όχι μόνο αντικατέστησε το περήφανο όχι του Ελληνικού λαού με ένα αναξιοπρεπές και δουλικό ναι, αλλά με κινήσεις υψηλής στρατηγικής και αντιπερισπασμού, ξεπέρασε και τους πάτρωνές του παίρνοντας τη θέση τους. [Πάτρωνας... Ο αυτοκράτορας παραχωρούσε ατομικά προνόμια -από αξιώματα και τιμές μέχρι οικονομική βοήθεια και το δικαίωμα του ρωμαίου πολίτη- σε όσους είχαν άμεση πρόσβαση στον ίδιο και ήταν αφοσιωμένοι, καθώς και σε μεγαλύτερες ομάδες όπως οι πληβείοι και ο στρατός. Ως ανταπόδοση απαιτούσε από εκείνους αφοσίωση στις υποχρεώσεις τους και ευγνωμοσύνη.]

Ένα παιδί που από τα νιάτα του, βοηθούντος του οικογενειακού και όχι μόνο.... περιβάλλοντος, ρουφούσε σαν σφουγγάρι τις παραστάσεις που έστηναν οι εκάστοτε πολιτικοοικονομικοί θίασοι της χώρας, κατάφερε τελικά να στήσει τον δικό του θίασο.

Επιβεβαιώνοντας λοιπόν τους καθηγητές του,(επανάληψη μήτηρ μαθήσεως),μπόρεσε να φτάσει την θεατρική τέχνη σε άλλα επίπεδα.

Σε αυτό τον βοήθησε και ένα άλλο προσόν .Η ικανότητά του να κάνει πάντα τις καλύτερες επιλογές.

Είχε όμως, είναι η αλήθεια, την δυνατότητα να διαλέξει από πλήθος μεγάλων ταλέντων.Ψεύτες-δωσίλογοι-προσκυνημένοι-φιλοχρήματοι-αριβίστες-νάρκισσοι-μισάνθρωποι-προδότες-εγκληματίες-φασίστες-ανόητοι και ο κατάλογος δεν τελειώνει.

Κατάφερε λοιπόν να αποδομήσει ολοκληρωτικά,(εν μέρει το είχαν καταφέρει μόνοι τους),τις περισσότερες κοινωνικές τάξεις ,ιδεολογίες και επαγγέλματα στον δύσμοιρο τούτο τόπο.

Καθηγητές πανεπιστημίου, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, ιεράρχες, οικονομολόγοι, Αμεα, αθλητές, εφοπλιστές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις....

Έτσι εξηγείται και ο πόλεμος που δέχεται από τους υπόλοιπους δωσίλογους εντός και εκτός βουλής. Παρ' ότι έχουν υπογράψει ακριβώς τα ίδια, παρ' ότι έχουν όλοι τους παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία ,δεν μπορούν να χωνέψουν πως αυτό το κωλόπαιδο, αυτός ο καταληψίας τους ξεπέρασε και έγινε ο πλέον αγαπημένος των αφεντικών τους.

Δεν χρειάζεται λοιπόν περαιτέρω σχολιασμός του ανασχηματισμού .

Σε μία χώρα που κατέληξε να γεννά περισσότερους προδότες από φιλοσόφους, σε μια χώρα που σκότωσε τον δάσκαλο, όπως έλεγε ο Λιαντίνης, πάντα θα βρίσκονται "πρόθυμοι ηλίθιοι", να τελειώσουν τη δουλειά.

Προσέξτε όμως καλά και να θυμάστε αυτό πάντα: Ποτέ και σε κανέναν ανασχηματισμό δεν χώρεσε ούτε ένας ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.
* ο Κ. Σταθόπουλος είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

Ευκαιρία για νέο ξεκίνημα χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «για την απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο» πρόσθεσε σε δήλωσή του μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος....

 


«Έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να πάρουμε την απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο. Το ξέφωτο της ανάπτυξης που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως για να έλθει «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγεί επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Έγιναν οι απαραίτητες τομές και επιλογές στο κυβερνητικό σχήμα, υπάρχει το στοιχείο της ανανέωσης και ηλικιακά και σε πρόσωπα και σε δομές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι τίμησαν την κυβέρνησή μου και δεν βρίσκονται σήμερα στην ορκωμοσία, όχι γιατί απέτυχαν, αλλά γιατί επιλέχτηκαν απαραίτητες τομές και αλλαγές. 'Αλλωστε, το έχουμε δηλώσει αυτό από την πρώτη στιγμή, ο καθένας από όποιο μετερίζι δουλεύει για το συλλογικό καλό» κατέληξε στην δήλωσή του ο πρωθυπουργός.


Ο γερμανικός τύπος αναφέρεται στον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας μεταξύ άλλων ότι συνιστά αντίδραση στα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις....«Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντικατέστησε αρκετούς υπουργούς. Με τον ανασχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου θέλει προφανώς να διευρύνει τα περιθώρια πολιτικών χειρισμών», γράφει το Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, «ολοένα περισσότεροι ψηφοφόροι στην Ελλάδα απομακρύνονται από τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα αντέδρασε στις ολοένα και πιο αρνητικές δημοσκοπήσεις και αναδιάρθρωσε την κυβέρνησή του».

Η ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit, παρατηρεί τα εξής: «Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές και για το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας, διατηρεί το αξίωμά του. Αυτό θεωρείται μήνυμα ότι ο Τσίπρας στηρίζει την πολιτική λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, η οποία επιβλήθηκε από τους δανειστές στη χώρα που απειλήθηκε επανειλημμένα από τη χρεοκοπία. Στο εξής υπάρχει και ένα νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπό τη διοίκηση του υπουργού Ιωάννη Μουζάλα, ο οποίος δρούσε μέχρι πρότινος εντός του υπουργείου Εσωτερικών. Με αυτήν την κίνηση επιδιώκεται η ενίσχυση των δράσεων στο πεδίο της προσφυγικής κρίσης. Αντιθέτως, έπρεπε να αποχωρήσουν υπουργοί που είχαν επανειλημμένα μπλοκάρει μεταρρυθμίσεις», σημειώνει η Die Zeit.

«Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια»


Στην απομάκρυνση ή μετάθεση υπουργών στέκεται και η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, σχολιάζοντας ότι «υπουργοί που ήταν απρόθυμοι για μεταρρυθμίσεις έπρεπε να αποχωρήσουν». Όπως γράφει μεταξύ άλλων, «με τον κυβερνητικό του ανασχηματισμό ο έλληνας πρωθυπουργός πετυχαίνει με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Το μήνυμα προς το εξωτερικό: "Παραμένουμε σε τροχιά μεταρρυθμίσεων". Το αντίστοιχο στο εσωτερικό (σ.σ. προς τους πολίτες): "Παραμείνετε πιστοί σ' εμάς!'».

Η ιστοσελίδα του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης tagesschau.de εκτιμά ότι «ο Τσίπρας βάζει τάξη». Όπως σχολιάζει, «τα ποσοστά δημοτικότητας μειώνονται, η πολιτική λιτότητας πρέπει όμως να συνεχιστεί – υπό αυτήν την πίεση ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προέβη σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου».
Άρης Καλτιριμτζής/DW

Ο Έντι Ράμα, Αλβανός πολιτικός, δήμαρχος των Τιράνων (2000-2011) και πρωθυπουργός της Αλβανίας από το 2013, ηγείται στις μέρες μας της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε η γειτονική χώρα...του Λεωνίδα Κουμάκη**, μέλους ΙΗΑ

Είναι γνωστό πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται, σύμφωνα με το Forbes, στην κορυφή των καλύτερα «αμειβόμενων» πολιτικών (43,2 εκατ. Λίρες ή 48,4 εκ. Ευρώ ετησίως) με την προσωπική του περιουσία να ξεπερνάει τα 139 εκατ. Λίρες (156 εκ Ευρώ) με τρία τουλάχιστον παλάτια απίστευτης χλιδής και συνεχείς διακηρύξεις για «ταπεινή και λιτή ζωή, σύμφωνα με τους κανόνες του Ισλάμ» - για όλους τους άλλους και φυσικά όχι για τον εαυτό του.

Όλοι βέβαια «οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πως ο ψευτο- σουλτάνος της Άγκυρας έχει μετατρέψει την Τουρκία σε γωνιακό κατάστημα ολόκληρης της οικογένειας Ερντογάν, ξοδεύοντας αμύθητα ποσά σαν σύγχρονος χαλίφης μιας εικονικής αυτοκρατορίας στην οποία πιστεύει πως ζει, με την Εμινέ Ερντογάν να είναι πλέον διάσημη για τα υπέρογκα ποσά που σκορπάει αφειδώς σε άχρηστες αγορές – όπως ακριβώς οι Σαουδάραβες με τα πετροδολάρια.

Ο Έντι Ράμα, Αλβανός πολιτικός, δήμαρχος των Τιράνων (2000-2011) και πρωθυπουργός της Αλβανίας από το 2013, ηγείται στις μέρες μας της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε η γειτονική χώρα. Στις 3 Αύγουστου 2013, ένα μήνα πριν αναλάβει την εξουσία στην Αλβανία, έσπευσε στην Άγκυρα όπου συναντήθηκε για 2,5 ώρες με τον ψευτο-χαλίφη Ερντογάν. Εκεί φαίνεται πως συμφωνήθηκε το τελικό σχέδιο τουρκοποίησης της Αλβανίας, όπως προκύπτει από τα 300.000 έγγραφα της Τουρκικής κυβέρνησης που διέρρευσε στη δημοσιότητα η γνωστή ομάδα Wikileaks, στις 23 Ιουλίου 2016. Εκεί φαίνεται ότι έλαβε όλα τα απαραίτητα «ανταλλάγματα» και τις οδηγίες ώστε να μετατραπεί σε ένα πιστό και πειθήνιο Τσιουάουα του μεγάλου «χαλίφη». 

Η πρώτη αποστολή που ανέλαβε ήταν η ακύρωση «στην πράξη» της συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας που υπεγράφη το 2009, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και με βάση την «μέση γραμμή» που προκαλεί διαδοχικά εγκεφαλικά επεισόδια στην αρπακτική βουλιμία του ψευτο-χαλίφη της Άγκυρας.

Ο Έντι Ράμα, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, φρόντισε να προσφύγει στο Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο το οποίο «ακύρωσε» την συμφωνία μέσα σε όργιο φημών για δωροδοκία των δικαστών από την Τουρκία. Ο ίδιος, εκτελώντας μέχρι κεραίας τις εντολές που παίρνει από την Άγκυρα, έχει κατά καιρούς δείξει την διαφωνία του με την συμφωνία για την ΑΟΖ η οποία όμως τυπικά εξακολουθεί να ισχύει.

Επειδή «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», ο σημερινός πρωθυπουργός της Αλβανίας μιμούμενος την γνωστή Τουρκική πολιτική, από την μία πλευρά μοιράζει συνεχώς κούφια λόγια «ειρήνης και συνεργασίας με την Ελλάδα» και από την άλλη πλευρά άρχισε να παίρνει μαθήματα, πως μια περιοχή με πληθυσμό 90% Ελληνοχριστιανικό, οδηγείται μεθοδικά στον αφανισμό και στον περιορισμό του «ανεπιθύμητου» πληθυσμού μόλις …στο 1%!

Η «εμπειρία» της Τουρκίας σε παρόμοια θέματα βρίσκεται σε επίπεδο Διδακτορικού. Έχει εφαρμοστεί πρακτικά –μεταξύ πολλών άλλων περιπτώσεων- στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος που προσφέρθηκαν σαν δώρο στην Τουρκία με την Συνθήκη της Λωζάνης έχοντας Ελληνικό πληθυσμό σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% και ρητά δικαιώματα αυτοδιοίκησης του τοπικού πληθυσμού. Έχει επίσης εφαρμοστεί πρακτικά και στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης ο οποίος το 1923 που υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης αριθμούσε 120.000 Έλληνες χριστιανούς. 

Σήμερα βέβαια ο Ελληνικός πληθυσμός των νησιών Ίμβρος και Τένεδος είναι μόλις 1%, ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης έχει συρρικνωθεί σε μόλις λίγες χιλιάδες που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός μόνο χεριού και η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αρέσει πλέον στον Ρ. Τ. Ερντογάν!

Για τα εντυπωσιακά αυτά «αποτελέσματα» έχουν εφαρμοστεί πάρα πολλά «εργαλεία» όπως ψυχρή και μεθοδική γενοκτονία, πλιάτσικο ακίνητης περιουσίας χριστιανών με κατασχέσεις, πογκρόμ, τρομοκρατία, διώξεις, απελάσεις, επιλεκτική φορολογία χριστιανών και άλλα πολλά.

Μέσα από τόσο πολλές επιλογές, ο Έντι Ράμα στην Αλβανία διάλεξε τις πιο «κατάλληλες εφαρμογές» για να επιλύσει «το πρόβλημα» του Ελληνισμού της Χιμάρας με μεθόδους… αλα Τούρκα.   

Και δεν έμεινε μόνο εκεί. «Κόλλησε» και την αρρώστια του ψευτο – χαλίφη της Άγκυρας και νομίζει πως διδάσκει και αυτός «ιστορία». Θέλει να μας πείσει πως η Ακρόπολη σώθηκε από ένα Αλβανό, πως οι Έλληνες της Χιμάρας ξέμειναν εκεί πεινασμένοι από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα έκτοτε η Αλβανία να τους … ταΐζει και ανακάλυψε ξαφνικά πως το «τσάμικο» είναι Αλβανικό εθνικό ζήτημα και αφορά «δικαιώματα επί της περιουσίας» σε βάρος φυσικά της Ελλάδος! Για «σύνορα της καρδιάς» του δεν μας μίλησε ακόμα, αλλά όπου νάναι θα το ακούσουμε και αυτό!

Τα Μεξικανικά Τσιουάουα πωλούνται πανάκριβα, αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη*…

Ε Π Ι Λ Ο Γ Ο Σ : Κλείνοντας, αξίζει τον κόπο να διαβάσουμε προσεκτικά μια ανακοίνωση που συνυπογράφουν στις αρχές Νοεμβρίου 2016, οι  ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ / ΚΕΑΔ – παράρτημα Χιμάρας, η Ένωση Χειμαρριωτών «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ» (Ελλάδα), η Ένωση Χειμαρριωτών Αμερικής και η Ένωση Χειμαρριωτών Τιράνων: «Σχετικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε τις δύο τελευταίες μέρες με την απαράδεκτη επίθεση που δεχόμαστε από την αλβανική κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό της χώρας πιστεύουμε ότι ως αμέσως βαλλόμενοι είμαστε οι πιο κατάλληλοι για να απαντήσουμε. 

Όπως έγινε ευρέως γνωστό, στις 28 Οκτωβρίου την ημέρα που στην Χιμάρα γιορτάζαμε την εθνική μας επέτειο, εστάλησαν 19 ειδοποιητήρια από τον δήμαρχο Χιμάρας για την κατεδάφιση αντίστοιχων σπιτιών και καταστημάτων, ορισμένα από τα οποία είναι πάνω από 100 ετών. Τα ειδοποιητήρια αυτά εστάλησαν αποκλειστικά σε ελληνικής καταγωγής πολίτες, ήταν «λιτά» χωρίς καν αναφορά στο νομικό πλαίσιο της διαταγής. 

Το ειδοποιητήριο έδινε προθεσμία εκκένωσης εντός 5 ημερών με την δικαιολογία ότι θα συνεχιστεί το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Χιμάρας. Ενώ η κοινή γνώμη ευαισθητοποιήθηκε στο άκουσμα αυτής της είδησης, η ενέργεια αυτή δεν είναι μεμονωμένη αλλά αποτελεί συνέχεια ενός οργανωμένου σχεδίου για την υφαρπαγή της περιουσίας μας, την απογύμνωση από οικονομικούς πόρους και εν τέλει τον εξαναγκασμό μας σε εγκατάλειψη της Χιμάρας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως την ώρα που κατεδαφίζονται αυτά τα κτίσματα, στις Παραλίες του Λειβαδιού, στο Ποτάμι, στον Δραλαίο και στο Κηπαρό έχουν δοθεί άδειες ανέγερσης πολυώροφων κτισμάτων (ξενοδοχείων / πολυκατοικιών) σε μη ντόπιους με διάτρητα και πλαστά έγγραφα. 

Ημερομηνία ορόσημο της τελευταίας πράξης του δράματος που ζούμε ως κοινότητα ήταν η 31η Ιουλίου του 2014 όταν ο αλβανός πρωθυπουργός αποκάλυψε σαφώς την σκοπιμότητά του για την Χιμάρα. Από το βήμα της αλβανικής βουλής, κατά την συνεδρίαση για την νέα διοικητική διαίρεση ανέφερε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να κερδίσει την συναίνεση των εθνικιστών Αλβανών βουλευτών «η Χιμάρα είναι ένα πρόβλημα για την Αλβανία που με την καινούρια διοικητική διαίρεση θα το λύσω μια για πάντα». 

Έτσι στην λήξη της συνεδρίασης ψηφίστηκε η καινούρια διοικητική διαίρεση της Αλβανίας που ένωνε τον δήμο μας με άλλες περιοχές, ξένες προς τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας σε αντίθεση με όσα προβλέπει ακόμα και το ίδιο το αλβανικό σύνταγμα. Αμέσως μετά η συνέχεια του σχεδίου εξελίχθηκε κατά τις δημοτικές εκλογές του 2015 όταν ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, έκανε τα πάντα για να εκλεγεί το πειθήνιο όργανο του ο Γκόρος. Για να είναι εντελώς σίγουρος ότι δεν θα ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχό του παρά την εγγύηση που του έδινε η υλοποίηση της διοικητικής διαίρεσης, ασχολήθηκε προσωπικά με το διορισμό του Γκόρου ως δημάρχου. Ερχόμενος τρεις φορές προεκλογικά στην Χιμάρα, έστησε ένα σκηνικό τρόμου για να εκβιάσει τον λαό της και να υφαρπάξει την ψήφο του. 

Τελικά αφού πήγαμε σε εκλογές χωρίς παρατηρητές και χωρίς συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή, το αποτέλεσμα για τον κύριο Ράμα και τον κύριο Γκόρο ήταν το επιθυμητό. Θέλουμε να καυτηριάσουμε και να παραδώσουμε στην χλεύη της ιστορίας όλους αυτούς τους «Έλληνες» οι οποίοι συνεργάστηκαν και συναίνεσαν ώστε να έχουμε το μοιραίο τρίδυμο Ράμα – Κοκδήμα - Γκόρο στην εξουσία της Χιμάρας. Αμέσως μετά την εκλογή του κυρίου Γκόρου μπήκε μπροστά το σχέδιο υφαρπαγής των περιουσιών και αφελληνισμού της Χιμάρας καλυπτόμενο πίσω από όμορφα λόγια και υποτιθέμενους σχεδιασμούς όπως πολεοδομική ανάπτυξη, τουριστική ανάπτυξη, επαναξιοποίηση κτλ. 

Όλοι εμείς, εδώ και ενάμιση χρόνο καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους αυτό το ύπουλο και καταστροφικό σχέδιο βρίσκοντας συνήθως μη ευήκοα ώτα (4 διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Χιμάρα, υπομνήματα σε φορείς και ξένες πρεσβείες, επιστολές προς την πολιτεία, παρεμβάσεις σε ΜΜΕ κ.α.) 

Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν πως ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν κρατά ούτε καν τα προσχήματα αφού τρομοκρατεί τον λαό της Χιμάρας παραχαράσσοντας την ιστορία του. Προχωρά σε μία από τις μεγαλύτερες των ύβρεων αμφισβητώντας της ελληνική εθνική μας καταγωγή και στερώντας το δικαίωμά μας στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό. 

Σχετικά με την φιλοδοξία του να παριστάνει τον ιστορικό, έχουμε να του συστήσουμε να περιοριστεί στα καθήκοντά του γιατί έχει την θλιβερό προνόμιο να πρωθυπουργεύει στην φτωχότερη χώρα της Ευρώπης και να ηγείται της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ η Αλβανία. 

Έχουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά πως είμαστε γηγενείς κάτοικοι, με ιστορική, εθνική, πολιτιστική και ανθρωπολογική συνέχεια σε αυτές τις εστίες εδώ και πάνω από 3000 χρόνια και με την αποφασιστικότητά μας, τον αγώνα μας και την βοήθεια του Θεού, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε για πολλές χιλιετίες ακόμα. Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσους στέκονται στο πλευρό μας, υπερασπιζόμενοι τα δίκαιά μας.»

Όλοι οι Έλληνες από τα πέρατα της οικουμένης προσυπογράφουν  και προσθέτουν την δική μας φωνή διαμαρτυρίας στις Αλβανικές μεθοδεύσεις που κατευθύνονται άκομψα από την Τουρκία. Και μάλιστα από ανθρώπους που μέσα από ψεύτικα λόγια και μεγάλα ισχυρίζονται πως εκφράζουν την βούληση του Αλβανικού λαού και θέλουν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας!


* Η διαχρονική ατάκα του ηθοποιού Σπύρου Καλογήρου όταν ο Νίκος Κούρκουλος τον ρώτησε «Γιατί θες να με φας;» (Ελληνική ταινία «Λόλα» του Ντίνου Δημόπουλου, 1964) 
 __________________________________

**Ο Λεωνίδας Κουμάκης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Πέρα και στην συνέχεια φοίτησε για δυο χρόνια στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο, πριν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη, λόγω της απέλασης του πατέρα του, το 1964. Στην Ελλάδα τέλειωσε το Γυμνάσιο Παγκρατίου στην Αθήνα και την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, από το 1967, άρχισε να εργάζεται σε ελληνική βιομηχανία (κλάδος ποτών) στην οποία παρέμεινε επί 30 συνεχή χρόνια και της οποίας διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Εξαγωγών. Την δεκαετία 2003 - 2013 ασχολήθηκε με έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» (1992) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997). Τον Δεκέμβριο 1996 κυκλοφόρησε  τον σύντομο «Αποχαιρετισμό».

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τον ανασχηματισμό ασκούν τα κόμματα, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακές αλλαγές και τακτοποίηση περισσότερων ημετέρων... Για «ανασχηματισμό ανακύκλωσης» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία. Για «Ανασχηματισμό - ανακύκλωση για την συμμορία Τσίπρα και Καμμένου» κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή. Για κυβερνητικό σχήμα που θα υλοποιήσει το τρίτο μνημόνιο κάνει λόγο το ΚΚΕ, ενώ το Ποτάμι κατακρίνει την εν γένει επιλογή του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. «ευχές» από την Ένωση Κεντρώων για να βρει η  κυβέρνηση ένα «φιλολαϊκό βηματισμό», «Ο ανασχηματισμός που επιβεβαιώνει το πλήρες κυβερνητικό αδιέξοδο..» ισχυρίζεται η ΛΑ.Ε….

ΝΔ: «Ανασχηματισμός ανακύκλωσης της αποτυχημένης κυβέρνησης»


«Ανασχηματισμός ανακύκλωσης της αποτυχημένης κυβέρνησης» ήταν το πρώτο σχόλιο της ΝΔ για το νέο υπουργικό σχήμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης δήλωσε:

«Μετά από πολλή προσπάθεια ο κ. Τσίπρας έκανε έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης Κυβέρνησής του.

»Δημιούργησε δε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του.

»Για την Ελλάδα και τους πολίτες,
 δεν υπάρχει καμμία προοπτική απ’ αυτήν την επικίνδυνη Κυβέρνηση.

»Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή».

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ «Ανασχηματισμός - ανακύκλωση για την συμμορία Τσίπρα και Καμμένου»


«Ανασχηματισμός - ανακύκλωση για την συμμορία Τσίπρα και Καμμένου.

Η συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ ανακυκλώθηκε σε ένα κυβερνητικό σχήμα που περιέχει από γραφικούς μπολσεβίκους, μέχρι ανδρείκελα της πλουτοκρατίας και φανατικούς ανθέλληνες», αναφέρει η Χρυσή Αυγή, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.

«Μοναδικό μέλημα του Τσίπρα να βολεύει τα αμόρφωτα συντρόφια του σε υπουργικές θέσεις με παχυλούς μισθούς, για να υπογράφουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό το μνημονιακό ξεπούλημα της Ελλάδος», προσθέτει η Χρυσή Αυγή.

KKE: Κυβερνητικό σχήμα για την πιστή εφαρμογή του 3ου μνημονίου


«Πέρα απ' τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος που, με μεγαλύτερη σταθερότητα και όσο δυνατόν λιγότερες ταλαντεύσεις, θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του Περισσού υπογραμμίζεται ακόμη: «Η επιδίωξη απόδοσης ευθυνών για τα αντιλαϊκά μέτρα, που προκάλεσαν γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση και οργή (π.χ. ασφαλιστικό), σε ορισμένα μόνο πρόσωπα και χειρισμούς, δεν πρέπει να κρύψουν τη συνολική κυβερνητική ευθύνη και πολιτική, την οποία υπηρέτησαν με συνέπεια και τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

»Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη λαϊκή δυσαρέσκεια κι απογοήτευση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δείχνει ότι η δυνατότητα μιας κυβέρνησης να παραπλανά και να εγκλωβίζει, σε συνθήκες κρίσης και μνημονίων, επί μακρόν εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, έχει περιοριστεί.

»Το ζήτημα είναι ο λαός να γυρίσει σταθερά την πλάτη σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που, μέσω της κυβερνητικής εναλλαγής, του υπόσχονται ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη σε όφελος των μονοπωλίων, θα φέρει διέξοδο κι ανακούφιση στα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα.

»Να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και να οργανώσει την αντεπίθεσή του, χωρίς καθυστέρηση, για να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Ελπίδα κι αποκούμπι σ’ αυτόν τον αγώνα μπορεί να είναι ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.»

Φώφη Γεννηματά: «Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να σώσει την κυβέρνηση»


«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένας ανασχηματισμός και καμιά αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που είναι πολιτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, σε πολιτική εκδήλωση στο Βόλο.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει απομακρυνθεί από την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ξεπεράσει τα αδιέξοδα που δημιουργεί. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική, αλλά σε καμία περίπτωση λύση δεν μπορεί να αποτελεί η παλινόρθωση της δεξιάς που επιδιώκει αυτή την στιγμή η ΝΔ» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ ως τις «δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος
 που κράτησαν όσες φορές κυβέρνησαν τη χώρα σε ύφεση, δημιούργησαν χρέη σε αντίθεση με την Δημοκρατική Παράταξη που πάντα έκανε το χρέος της απέναντι στη χώρα και είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση».

«Εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη, ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» είπε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας πως «με την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, θα μπορέσουμε να καθορίσουμε τις εξελίξεις, να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, που θεωρώ ότι θα είναι ραγδαίες».

Η Φώφη Γεννηματά υπερασπίστηκε την τακτική που ακολούθησε στην Βουλή για την ψήφιση των τροπολογιών και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο αυτόνομος ρόλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο απόλυτα διακριτός λόγος τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ΝΔ. Θα επιμείνουμε απόλυτα σε αυτόν. Δεν θα κάνουμε ούτε δήθεν «ευρωπαϊκά μέτωπα» (δηλαδή ουρά της ΝΔ), ούτε «αριστερά μέτωπα» (ουρά του ΣΥΡΙΖΑ). Διεκδικούμε τον καθοριστικό ρόλο μας στις πολιτικές εξελίξεις με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, ώστε να επιβάλλουμε την εθνική γραμμή που επαγγελλόμαστε. Δεν υπάρχει για μένα δίλημμα αν προτιμώ τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ. Απαντώ: κανένα από τους 2. Είναι ώρα η Δημοκρατική Παράταξη με ψηλά το κεφάλι να ξαναγίνει ρεύμα πλειοψηφίας στον τόπο μας. Σας καλώ όλους να δουλέψουμε με συνέπεια και ευθύνη γι’ αυτήν την στρατηγική, συλλογικά, με πίστη στους στόχους μας και μακριά από τις καταστροφικές για τον χώρο μας προσωπικές πολιτικές». Και έγινε σαφέστερη: «Είναι ώρα να βάλουμε το ″Εμείς″, πάνω από το εγωιστικό και αδιέξοδο ″Εγώ″».

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι με τον αγώνα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τις παρεμβάσεις καταγράφηκε μια σημαντική νίκη. «Η πίεση και η επιμονή μας, έφεραν αποτελέσματα. Ακυρώσαμε τα σχέδια Τσίπρα - Παππά για τον έλεγχο της Ενημέρωσης. Κατοχυρώσαμε την πολυφωνία και την Δημοκρατία στην Ενημέρωση. Ο κ. Παππάς έκανε το λιοντάρι το πρωί στην τηλεόραση, αλλά σάλπισε άτακτη υποχώρηση στην Βουλή. Η κυβέρνηση πανικόβλητη, υποχρεώθηκε με τις τροπολογίες της να ακυρώσει στην πράξη τις αντισυνταγματικές διατάξεις της και να αποδώσει στο ΕΣΡ τις πλήρεις αρμοδιότητές του. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσει η αναγκαία ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Όσο για την στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη την Δευτέρα στην Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Χρειαζόμαστε ένα ΕΣΡ με πρόσωπα αυξημένου κύρους, με αξιοπιστία, με συναινετική λογική για την συγκρότησή του. Χωρίς την απαράδεκτη λογική ″ελέγχου″ του. Αν η συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δεν πραγματοποιηθεί, γίνεται σαφές το ποια μικροκομματικά σχέδια εξυπηρετούν αυτές οι 2 δυνάμεις. Δύο υποτίθεται λογικές, αλλά ένας στόχος που στην πράξη τους ενώνει: Ο έλεγχος της Ενημέρωσης. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν πια να συντηρούν τις ακρότητες και τα μικροκομματικά παιχνίδια».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε γενικότερα έντονα κριτική στη κυβέρνηση για λαθρεμπόριο ελπίδας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα που αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η λύση δεν είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς. «Η ΝΔ παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ένωση Κεντρώων: «Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς»


«Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες. Αν πάλι, η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα» σχολίασε η Ένωση Κεντρώων για τον ανασχηματισμό.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς. Αν αποτύχει, το σχήμα αυτό, θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές» καταλήγει η Ένωση Κεντρώων.

ΠΟΤΑΜΙ: «Έρμη Ελλάς» σχολιάζει το Ποτάμι για τον ανασχηματισμό


«Ο Τσίπρας έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους. Έρμη Ελλάς» σχολιάζει το Ποτάμι για τον ανασχηματισμό.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία. Η κοινωνία θέλει λύσεις, απαντήσεις, αποτελέσματα.

»Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους. Ο κ.Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο. Και έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους.

»Έρμη Ελλάς.»

ΛΑΕ: Ανασχηματισμός για γέλια και για κλάματα


«Ο Αλ. Τσίπρας δεν θέλει και δεν μπορεί να αναγνωρίσει κάτι που γίνεται αντιληπτό από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού: ότι το πρόβλημα για τον τόπο και την κυβέρνησή του είναι ο ίδιος και το καταστροφικό μνημόνιό του και όχι τόσο οι υπουργοί του».

«Ο ανασχηματισμός που επιχείρησε ο Αλ. Τσίπρας είναι για γέλια και για κλάματα. Επιβεβαιώνει το πλήρες κυβερνητικό αδιέξοδο, δεν αντέχει ούτε ως φτηνός αντιπερισπασμός και το μόνο που εγγυάται είναι ότι η κυβέρνησή του θα πάει ακόμα χειρότερα, ακόμα πιο δεξιά και αντικοινωνικά και ακόμα πιο τυφλά και καταστροφικά μνημονιακά στο δρόμο της εθνικής υποτέλειας.

Καμία κυβέρνηση και ποτέ σε αυτήν τη χώρα όταν κατέρρεε δεν μπόρεσε να διασωθεί με ανασχηματισμούς.

Ο ανασχηματισμός Τσίπρα, δείχνει πολιτική ένδεια, αποτελεί ομολογία αποτυχίας και αυτό που σίγουρα θα επιτύχει είναι να επιτείνει την κατάρρευση της νεομνημονιακής κυβέρνησής του, επισπεύδοντας το τέλος της.

Ο τόπος, όσο ποτέ χρειάζεται μια δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή και ένα μεγάλο μέτωπο όλων, ανεξαιρέτως, των ριζοσπαστικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Αυτό το αντιμνημονιακό μέτωπο γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο και επείγον μετά τον ανασχηματισμό Τσίπρα και η σύστασή του είναι βέβαιον ότι θα ανατρέψει ριζικά το σημερινό καταστροφικό μνημονιακό σκηνικό, υπογραμμίζει η ΛΑΕ. 

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.