the Web only antikry
1338 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1170 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 749 ΕΛΛΑΔΑ 679 ΚΟΣΜΟΣ 668 Ε.Ε. 510 ΑΠΟΨΕΙΣ 470 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 81 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 ΕΥΖΩΙΑ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 E.E. 1 Ύφεση 1 ΕΛΛΑ 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

«Παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο», λόγω Τραμπ, φοβάται τον ΔΝΤ!

Σε πρόσφατη έκθεσή του για την Παγκόσμια Οικονομία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)  διατυπώνει τους φόβους του ότι η πολιτική του νεοεκλεγέντος αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ, θα προκαλέσει μεγάλα ρίσκα και αμέσως ή εμμέσως μπορεί να οδηγήσει οικονομικό πόλεμο...


«Παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο», λόγω Τραμπ, φοβάται τον ΔΝΤ!

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τον Ντόναλντ Τράμπ να μην υλοποιήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες γιατί μπορεί και εμμέσως να προκαλέσει οικονομικό πόλεμο.
Πληθαίνουν οι φωνές και τα μηνύματα προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ για τις καταστροφικές συνέπειες που θα υπάρξουν για την παγκόσμια οικονομία στην περίπτωση που αποφασίσει να εφαρμόσει έντονα προστατευτικές πολιτικές οικονομικού εθνικισμού. Μετά τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε και την Α. Μέρκελ, τα νέα μηνύματα ήρθαν από το εσωτερικό και συγκεκριμένα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, βασικός μέτοχος του οποίου είναι οι ΗΠΑ.

Στην επικαιροποιημένη έκθεσή του για την Παγκόσμια Οικονομία, το Ταμείο διατωπώνει τους φόβους του ότι η πολιτική Τράμπ θα προκαλέσει μεγάλα ρίσκα και αμέσως ή εμμέσως μπορεί να οδηγήσει οικονομικό πόλεμο.

Το ΔΝΤ προβλέπει μεν ότι για τις ΗΠΑ η ανάπτυξη την πρώτη διετία διακυβέρνησης Τραμπ θα ξεπεράσει τις έως τώρα προσδοκίες αλλά προειδοποιεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο να μην πραγματοποιήσει τις απειλές του για επιβολή δασμών και εμπορικών ποινών.

Ειδικότερα, το Ταμείο προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεων του για τις ΗΠΑ, προβλέποντας ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο την πρώτη διετία διακυβέρνησης Τραμπ θα ξεπεράσει τις έως τώρα προσδοκίες κατά 0,5 μονάδες συνολικά, σαφώς χειρότερα όμως σε σχέση με τις μεγαλεπίβολες υποσχέσεις του μεγιστάνα.

Ακόμη, το ΔΝΤ προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα αναπτυχθούν κατά 2,3% φέτος και 2,5% το επόμενο έτος, σαφώς καλύτερα από την ευρωζώνη, όπου η ανάπτυξη αναμένεται να ανέλθει σε 1,6% και τις δύο χρονιές.

Αναφερόμενο στα πιθανά ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία, το Ταμείο σημειώνει ότι εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις Τραμπ για επιβολή δασμών στα κινεζικά προϊόντα ή για ριζική αναθεώρηση της συνθήκης ελεύθερου εμπορίου στη Βόρεια Αμερική θα υπάρξουν σοβαροί κίνδυνοι. Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου, Μορίς Όμπστφελντ, σημείωσε με νόημα πως το ΔΝΤ δεν ενσωμάτωσε στο βασικό σενάριό του εμπορικούς κινδύνους, καθώς πιστεύει ότι όλοι καταλαβαίνουν πως η επιβολή σκληρών δασμών δεν θα φέρει τίποτε άλλο παρά «αντίμετρα» και πιθανούς «εμπορικούς πολέμους».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι οι εμπορικοί πόλεμοι ενδέχεται να προέλθουν έμμεσα και εξαιτίας της δαπανηρής δημοσιονομικής πολιτικής του κ. Τραμπ, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε απότομη αύξηση του πληθωρισμού, που με τη σειρά του θα προκαλέσει αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve) και συνεπώς ανατίμηση του δολαρίου.

Η ενίσχυση του δολαρίου θα καταστήσει πιο ακριβές τις αμερικανικές εξαγωγές και πιο φθηνότερα τα προϊόντα που εισάγονται από το εξωτερικό, εγείροντας πολιτικές πιέσεις στην Ουάσιγκτον για προστατευτικές πολιτικές.

Κόσμος, ΔΝΤ, Οικονομία, Τραμπ,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.