Ένοπλη επίθεση στο club Reina της Κωνσταντινούπολης με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Τουρκία, Τρομοκρατία,

Ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο γνωστό νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, Reina, σκοτώνοντας 35 θαμώνες και τραυματίζοντας άλλους 40. Άλλες πληροφορίες κανούν λόγο για δύο δράστες...


Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στο νυχτερινό club Retina στην Κωνσταντινούπολη, την οποία ο κυβερνήτης της πόλης χαρακτήρισε τρομοκρατική.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το τουρκικό δίκτυο NTV, στο Reina Club, ένα από τα κορυφαία νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της πόλης, δυο ένοπλοι εισέβαλλαν ντυμένοι Αι Βασίληδες και πυροβόλησαν με καλάζνικοφ τον κόσμο που γιόρταζε την αλλαγή του χρόνου. 35 νεκροί έχουν επιβεβαιωθεί ως τώρα, ενώ τουλάχιστον 80 είναι οι τραυματίες.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ένας απο τους δράστες παραμένει ακόμα στον χώρο στον οποίο βρίσκονται περίπου 600 άτομα.

Να σημειωθεί πως στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται σε επιφυλακή όλη τη νύχτα 17.000 αστυνομικοί για τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης.

Η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε την μετάδοση νεότερων πληροφοριών σχετικών με την επίθεση, ενώ λογοκρίνονται όσα έρχονται στη δημοσίοτητα στα τουρκικά μέσα.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στην Ευρώπη


Με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας υποδέχτηκε το νέο έτος και η Ευρώπη, εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά.

 Ένοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ «επιστρετεύτηκαν» ακόμη και τσιμεντένια οδοφράγματα.

Στο  Βερολίνο  , η αστυνομία έκλεισε την πλατεία Πάριζερ μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και αποφάσισε να διαθέσει επιπλέον 1.700 αστυνομικούς , πολλούς κατά μήκος ενός δρόμου με εορταστικά δρώμενα, όπου τεθωρακισμένα αυτοκίνητα δίπλα στα διαχωριστικά θα αποκλείσουν την περιοχή σε οχήματα. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας του Βερολίνου Τόμας Νόιεντορφ στο Reuters, μερικοί από τους αστυνομικούς θα είναι οπλισμένοι με οπλοπολυβόλα.

Στην  Κολωνία  η αστυνομία έχει τοποθετήσει δύο νέες κάμερες για παρακολούθηση της πλατείας του σταθμού, ενώ στη  Φρανκφούρτη  πάνω από 600 αστυνομικοί θα περιπολούν.

Στο  Μιλάνο  , όπου η αστυνομία σκότωσε τον Τυνήσιο οδηγό του φορτηγού της επίθεσης στο Βερολίνο, οι αρχές τοποθέτησαν σημεία ελέγχου γύρω από την κύρια πλατεία της πόλης. Στη  Ρώμη  και τη  Νάπολη  απαγορεύτηκε η διέλευση φορτηγών από τα κέντρα της πόλης, ενώ σε τουριστικά σημεία, όπως το Κολοσσαίο της Ρώμης, υπάρχουν αστυνομία και στρατιώτες οπλισμένοι με αυτόματα όπλα.

Η  Μαδρίτη  θα αναπτύξει 1.600 αστυνομικούς επιπλέον για το Σαββατοκύριακο. Για δεύτερη χρονιά στη σειρά, η πρόσβαση στην κεντρική πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, όπου συνήθως συγκεντρώνεται κόσμος για να γιορτάσει την έλευση του νέου χρόνου, θα περιοριστεί στα 25.000 άτομα, περιφρουρούμενα από ισχυρή αστυνομική δύναμη και οδοφράγματα.

Στις  Βρυξέλλες  ο δήμαρχος αποφάσισε να μην ακυρώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις φέτος.

Στο  Παρίσι  στρατιώτες με βαρύ οπλισμό περιπολούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου και το Μουσείο του Λούβρου. Στη μητροπολιτική περιοχή του Παρισιού βρίσκονται 10.300 αστυνόμοι, στρατιώτες, πυροσβέστες και άλλο προσωπικό. Υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης θα είναι υπεύθυνοι για σωματικές έρευνες, ιδιαίτερα στα Ηλύσια Πεδία.

Σε όλη τη  Γαλλία  , πάνω από 90.000 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και 7.000 στρατιώτες, θα βρίσκονται σε υπηρεσία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου