«GR80s»: γνωρίστε την Ελλάδα της δεκαετίας του ’80 μέσα από μια έκθεση! (vid)

Πολιτισμός, Greece in the Eighties,

«Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», είναι ένα πρωτότυπο ιστορικό ταξίδι μέσα στο '80, η οποία έχει ως στόχο να βυθίσει τους επισκέπτες σε μια μοναδική εμπειρία αναπαράσταση. πολιτική '80, τα γεγονότα ζωής, τις τέχνες και την τεχνολογία, θα έφερε στη ζωή μέσα από ένα συνδυασμό της άμεσης ενημέρωσης, οπτικοακουστικά εκθέματα και διαδραστικές εφαρμογές χωρισμένο μέσα σε 13 ξεχωριστά περίπτερα. Η έκθεση είναι μια συνεργασία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών...



Η πρώτη μεγάλη συμμετοχική έκθεση στην Ελλάδα είναι γεγονός και αφορά στη δεκαετία του 1980. Επίσης είναι δίγλωσση και επομένως ιδιαιτέρως φιλική και στους ξένους επισκέπτες της πόλης. Φωτογραφίες, ρούχα, κάθε λογής ενθύμια και memorabilia, παιχνίδια, έπιπλα, φωτογραφίες, οπτικοακουστικά ντοκουμέντα και οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε θα είναι μεταξύ των εκθεμάτων στην έκθεση που ονομάζεται «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» και ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου.

Μέχρι τον Μάρτιο, η έκθεση που φιλοξενείται στις παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις φωταερίου της Αθήνας, θα αναβιώσει την ιστορία, τον πολιτισμό και την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του '80 σε μία σύμπραξη της «Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων» και της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση». Η δημόσια αλλά και η ιδιωτική ζωή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας θα ανασυσταθούν μέσα από 4.000 διαδραστικά εκθέματα, 4 θεματικές ενότητες, 13 περίπτερα, σπάνιες φωτογραφίες, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και περισσότερες από 30 παράλληλες εκδηλώσεις. Το αποτέλεσμα αναμένεται ιδιαίτερα ρεαλιστικό, καθώς μεγάλο μέρος των εκθεμάτων προέκυψε από εθελοντές που δάνεισαν αυθεντικά αντικείμενα της δεκαετίας για τους σκοπούς της έκθεσης. 

 
Περισσότερες πληροφορίες: http://blog.visitgreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου