1322 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1155 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 735 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 658 ΚΟΣΜΟΣ 501 ΑΠΟΨΕΙΣ 462 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 77 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Μάικ Πενς: «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν την συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, υπογράμμισε σήμερα, Δευτέρα, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες...

«Σήμερα έχω την τιμή, στο όνομα του προέδρου Τραμπ, να εκφράσω την σαφή δέσμευση των ΗΠΑ να συνεχίσουν την συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε ο Μάικ Πενς, σε συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τις πρόσφατες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε «παρωχημένο».

«Θα πρέπει, πιστεύω, να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: η ιδέα της Ατλαντικής Συμμαχίας δεν είναι παρωχημένη», δήλωσε ο Τουσκ και πρόσθεσε ότι ο ίδιος παραμένει «αθεράπευτα φιλο-αμερικανός».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να «συνεχίσουν τη συνεργασία και την εταιρική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος έκανε λόγο για μια «ισχυρή δέσμευση» του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τον σκοπό αυτό.

Ο Μάικ Πενς έγινε δεκτός για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος από την πλευρά του εξέφρασε την ευχή ότι η ΕΕ μπορεί να υπολογίζει σε «μια απερίφραστη υποστήριξη» της Ουάσινγκτον.

«Συνέβησαν πολλά πράγματα στη χώρα σας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη διάρκεια του περασμένου μήνα, υπήρξαν πολλές νέες και μερικές φορές απροσδόκητες ιδέες που εκφράστηκαν για τις σχέσεις μας και την κοινή ασφάλειά μας για να υποκριθούμε ότι όλα πάνε ως συνήθως», είπε στην αρχή ο Ντόναλντ Τουσκ μιλώντας στο πλάι του Μάικ Πενς ενώπιον των δημοσιογράφων.

Ο Ντόναλντ Τουσκ περιέγραψε στη συνέχεια «τις απαιτήσεις κλειδί» που πρέπει να τύχουν σεβασμού στη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ και είπε ότι έλαβε από τον Μάικ Πενς τη διαβεβαίωση ότι αυτές θα τηρηθούν από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

Παίρνοντας τον λόγο με τη σειρά του, ο αμερικανός αντιπρόεδρος θέλησε να είναι και πάλι καθησυχαστικός. «Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, οι δύο ήπειροί μας μοιράζονται την ίδια κληρονομιά, τις ίδιες αξίες και πάνω απ΄όλα, την ίδια πρόθεση να προωθήσουν την ειρήνη και την ευημερία μέσω της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Και σε αυτούς τους σκοπούς θα παραμείνουμε δεσμευμένοι», είπε.

Κόσμος, Ε.Ε. ΗΠΑ, Μάικ Πενς, Ντόναλντ Τουσκ,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.