Μολότοφ κατά των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από... μασκαράδες

Ελλάδα, ΣΥΡΙΖΑ, Τρομοκρατία,

Επίθεση με βόμβες μολότοφ, από ομάδα αγνώστων, που ήταν ντυμένοι μασκαράδες, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου...

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 30 άτομα που φορούσαν αποκριάτικες στολές, εμφανίστηκαν από την οδό Πειραιώς και πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί τα γραφεία.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και στην τζαμαρία των γραφείων.

Οι φωτιές σβήστηκαν αμέσως από τους αστυνομικούς, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Για το επεισόδιο έχουν πραγματοποιηθεί 35 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται στην επίθεση.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Η σημερινή δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Οι τραμπούκοι που δεν δίστασαν καν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το λαϊκό κίνημα ούτε με οποιαδήποτε ιδεολογία. Πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, απόλυτα περιθωριοποιημένους» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον αγώνα μας απέναντι στη διαπλοκή, τα κάθε είδους συμφέροντα, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση ΝΔ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου, αλλά και την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο διαψεύδουν απόλυτα τον κ. Τσίπρα και τα όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής απαντώντας στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την έξαρση της εγκληματικότητας.

»Ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του είναι φανερό ότι εσκεμμένα εθελοτυφλούν μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα της ανομίας και της βίας που έχει γίνει καθημερινότητα.

»Η ανοχή απέναντι στη δράση των βανδάλων που σπέρνουν ανενόχλητοι την καταστροφή, είτε στο ‘‘κράτος των Εξαρχείων’’, είτε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δίνει το πράσινο φως για να συνεχίζεται και να διογκώνεται η ανομία.

»Ο κ. Τσίπρας κάλεσε, στην ουσία, τον ελληνικό λαό να μην πιστεύει στα μάτια και στα αυτιά του. Κι αυτό γιατί μια Κυβέρνηση ανίκανων και ιδεοληπτικών αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της.
“Κερασάκι στην τούρτα”, η επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία καταδικάζουμε χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.

»Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κοινωνία και η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσουν στην ανοχή στη βία και την ανομία, στην οποία όλο και περισσότερο διολισθαίνει η χώρα.
Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει Κράτος με νόμο και τάξη, με ασφάλεια για όλους τους πολίτες της».

Ανακοίνωση ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά επιπλέον αξιοποιούνται για την υπονόμευσή τους» αναφέρει σε ανακοίνωση το ΚΚΕ. 
ertopen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου