Σοβαρά λάθη στους υπολογισμούς του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία εντόπισε το Eurogroup

Οικονομία, ΔΝΤ,

Σοβαρά λάθη στους υπολογισμούς Τόμσεν – Βελκουλέσκου για την ελληνική οικονομία εντόπισε το Eurogroup...

Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο έγγραφο του Συμβουλίου, η ομάδα Τόμσεν, κατά τη συγγραφή της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, έκανε χονδροειδή λάθη στον υπολογισμό του ελλείμματος, του πληθωρισμού, του ρυθμού ανάπτυξης, της είσπραξης εσόδων, της οροφής των δαπανών του δημοσίου, καθώς και σε θέματα όπως η εκτέλεση των μεταρρυθμίσεων, το είδος και η απόδοση των εισφορών των ασφαλισμένων, η εξοικονόμηση από τους ασφαλιστικούς νόμους και άλλα.

Το Συμβούλιο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Εurogroup, προσθέτει το κυπριακό πρακτορείο, είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι τα πρόσθετα μέτρα που απαίτησε το ΔΝΤ και πλέον σύσσωμη η ΕΕ ζητά από την Ελλάδα δεν πρόκειται να εισπραχθούν και στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητα.

Κριτική, εν τω μεταξύ, στη στάση του ΔΝΤ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Από το φθινόπωρο το ΔΝΤ ζητούσε 2% μέτρα διότι εκτιμούσε ότι το 2019 δεν θα φτάσουμε το στόχο για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, αναφέρει ο κ.Τσακαλωτος. Και προσθέτει: «Τον Δεκέμβριο, όταν πλέον φαινόταν ότι θα πιάναμε το στόχο, άλλαξε το τροπάριο και ζήτησε μέτρα για μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων, με το επιχείρημα ότι αυτά είναι ποιοτικά διαρθρωτικά μέτρα που χρειάζεται η ελληνική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου