Σόιμπλε: Ποτέ δεν απείλησα με Grexit

Πολιιτική, Eurogroup, Β' αξιολόγηση, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε ότι δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη στην περίπτωση που δεν καταφέρει να εφαρμόσει τις συμφωνημένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο...

Με θετική διάθεση απέναντι στο ελληνικό ζήτημα και διαψεύδοντας ότι ο ίδιος έχει ποτέ απειλήσει την Αθήνα με Grexit, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μία ημέρα πριν το Eurogroup της Δευτέρας.

Σε συνέντευξή του σε πολιτικό μαγκαζίνο του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD, ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα: «Έχουμε σαφείς συμφωνίες, εάν η Ελλάδα υλοποιήσει τους όρους που σχετίζονται με το δεύτερο πρόγραμμα, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει με το δικό του πρόγραμμα. Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες».

Αναφερόμενος στα περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός υπουργός ήταν για ακόμα μία φορά αρνητικός, σημειώνοντας πως «η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο». Σημείωσε επίσης πως «η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος».

Ειδικότερα, στα περί δικών του απειλών για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ο Σόιμπλε ισχυρίστηκε τα εξής: «Δεν απείλησα την Ελλάδα με Grexit, είπα πως εάν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που και η ίδια έχει συμφωνήσει, τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτό το λένε όλοι, δεν το λέω μόνο εγώ. Το λέει και το ΔΝΤ και ο Ρέγκλινγκ. Είμαι όμως σίγουρος ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου