1322 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1155 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 735 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 658 ΚΟΣΜΟΣ 501 ΑΠΟΨΕΙΣ 462 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 77 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Παραίτηση του Ζ. Κ. Γιούνκερ τον Μάρτιο βλέπει η La Repubblica

«Ο Γιούνκερ μπορεί να παραιτηθεί τον Μάρτιο, λόγω της περιορισμένης φιλοδοξίας των κυβερνήσεων», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica...

 
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου βρίσκεται μπροστά σε αποφάσεις που περιλαμβάνουν είτε να συμβάλει για μια Ευρώπη με μέλλον, είτε να αρνηθεί να διαχειριστεί την παρακμή.

«Ο Γιούνκερ μπορεί να παραιτηθεί τον Μάρτιο, λόγω της περιορισμένης φιλοδοξίας των κυβερνήσεων», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Αλμπέρτο Ντ΄Αρτζένιο, «η καθοριστική μάχη θα δοθεί τον Μάρτιο», όταν ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στις Βρυξέλλες ή θα παραιτηθεί.

Πρόκειται για πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία ο Γιούνκερ βρίσκεται μπροστά σε καθοριστική επιλογή: είτε να δώσει την καθοριστική συμβολή του σε μια Ευρώπη ικανή να ατενίσει το μέλλον με την πρέπουσα φιλοδοξία είτε να αρνηθεί να διαχειριστεί την παρακμή, αφήνοντας το υπόλοιπο ήμισυ της θητείας του σε έναν από τους αντιπροέδρους του. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, φαβορί φέρεται να είναι ο Φινλανδός κεντροδεξιός Γίρκι Κατάινεν.

Η La Repubblica υπενθυμίζει ότι ο Γιούνκερ αρνήθηκε να ερμηνεύσει τους κανόνες με αυτοματισμούς, όπως είχε κάνει ο προκάτοχός του Μανουέλ Μπαρόζο. Σύμφωνα με την εφημερίδα όμως, μεγάλο μέρος της απογοήτευσης του Γιούνκερ οφείλεται στο ότι πολλές κυβερνήσεις (κυρίως της Ολλανδίας και της Γερμανίας) φέρονται να του ζήτησαν να μην παρουσιάσει στις 8 Μαρτίου τη «Λευκή Βίβλο» για τη στήριξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Υπάρχουν προφανώς φόβοι και δισταγμοί που συνδέονται με τις διάφορες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις.

«Παράλληλα προκύπτουν δυσκολίες στο να συμφωνήσουν όλοι σε ό,τι αφορά την οδό που θα πρέπει να ακολουθηθεί μετά τη σύνοδο της Ρώμης για τα 60 χρόνια των ευρωπαϊκών συνθηκών –φτάνει να σκεφθούμε τις διαφορές ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Ορμπάν-, με τον Τζεντιλόνι να είναι ο μοναδικός ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να ταυτιστεί με τα φιλόδοξα σχέδια του Γιούνκερ», γράφει η La Repubblica.

Ε.Ε., Ζ. Κ. Γιούνκερ, La Repubblica,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.