Πρόοδος στο παζάρι με τους θεσμούς, συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσεις

Οικονομία, θεσμοί, διαβουλεύσεις, αξιολόγηση,

Μικρή πρόοδος φαίνεται να σημειώθηκε στη συζήτηση για το ασφαλιστικό που ολοκληρώθηκε περίπου στις 10:30 μεταξύ του οικονομικού επιτελείου, της Εφης Αχτσιόγλου και των επικεφαλής των δανειστών...

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, δεν υπήρξε συμφωνία για το ύψος των απαιτούμενων μέτρων, αν δηλαδή θα είναι 1% του ΑΕΠ όπως ζητά το ΔΝΤ ή 0,75% του ΑΕΠ που φέρεται να αντιπροτείνει η κυβέρνηση. Παράλληλα, ανοικτό παραμένει και το θέμα του έτους εφαρμογής των μέτρων, αν δηλαδή αυτά θα εφαρμοστούν από το 2019 ή από το 2020.

Μεγαλύτερη σύγκλιση έχει επιτευχθεί για τα αντίμετρα, που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις καθώς και στο σκέλος της φορολογίας, των δαπανών, της ανάπτυξης, αλλά και στην κοινωνική στήριξη...

Σήμερα το πρωί θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων οι διαβουλεύσεις, ενώ νέα συνάντηση θα υπάρξει αργά το μεσημέρι σε επίπεδο υπουργών με στόχο την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας πριν από το Eurogroup στις 20 Μαρτίου.

Οι θεσμοί επιζητούν τα μέτρα να έχουν μεγαλύτερη αναπτυξιακή χροιά, ενώ η κυβέρνηση περισσότερο κοινωνική.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπήρξε μερική πρόοδος στις χθεσινές συζητήσεις στο σκέλος των δημοσιονομικών, των συντάξεων και στο ζήτημα του φόρου εισοδήματος.

Μεγαλύτερη σύγκλιση έχει επιτευχθεί για τα αντίμετρα, που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις καθώς και στο σκέλος της φορολογίας, των δαπανών, της ανάπτυξης, αλλά και στην κοινωνική στήριξη.

«Δεν υπάρχει στην ατζέντα το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων το 2018», έλεγε κυβερνητικό στέλεχος, ενώ στο ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, κυβερνητική πηγή σημείωσε, ότι είναι ελάχιστη η διαφορά μεταξύ των δυο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου