Ερντογάν: Να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Τουρκία, Ρ.Τ. Ερντογάν, δημοψήφισμα,

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ξεκάθαρο, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συγκαλεί σήμερα υπουργικό συμβούλιο…



Σε τηλεοπτική ομιλία του, χαιρέτισε την «ιστορική απόφαση» του τουρκικού λαού και κάλεσε τις ξένες χώρες να «σεβαστούν» το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να οργανώσει ένα νέο δημοψήφισμα, αυτή τη φορά για την επαναφορά της θανατικής ποινής, μια πρωτοβουλία που θα σήμαινε το τέλος της διαδικασίας για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε ότι ο λαός διάλεξε, έκανε την επιλογή του και παρά τη μικρή διαφορά, το «ΝΑΙ» είναι ξεκάθαρο.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ, δήλωσε πως δεν υπάρχουν σχέδια να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές πριν από αυτές που είναι προγραμματισμένες για το 2019.

Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Τουρκία συνιστά ένα «αδιαμφισβήτητο επίτευγμα». Επιπλέον επισήμανε ότι όλοι πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου