“Γέφυρες” με την Τουρκία ρίχνει η Ευρώπη!

Ε.Ε., Τουρκία,

Η Ευρώπη επιχειρεί να προσεγγίσει εκ νέου την Τουρκία, με την επιβεβαίωση να έρχεται δια στόματος της Άνγκελα Μέρκελ...

 
Σύμφωνα με την Γερμανίδα Καγκελάριο ο Ντόναλντ Τουσκ θα επιδιώξει ένα τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις εικοσιπέντε Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, όμως, ο Ερντογάν εξαπολύει νέα πυρά κατά της Ευρώπης, με αφορμή τις καθυστερήσεις στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

«Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάξει την άδικη και μεροληπτική στάση της απέναντι στην χώρα μας, πιθανότατα θα χρειαστεί η λαϊκή ετυμηγορία σχετικά με το ζήτημα» δήλωσε ο "Σουλτάνος" .

Παράλληλα, προχωρά σε νέο πογκρόμ διώξεων και καρατομεί τρεις χιλιάδες εννιακόσιους εβδομήντα τέσσερις δημόσιους υπαλλήλους, με έκτακτο διάταγμα.

Μεταξύ των οποίων χίλιοι εκατόν είκοσι επτά υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, τετρακόσιοι ογδόντα τέσσερις ακαδημαϊκοί, τετρακόσιοι σαράντα επτά αξιωματικοί, ανάμεσά τους και συνταγματάρχες.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 Κύπρου, είναι εξοργισμένος και με τις ΗΠΑ καθώς αμερικανικά στρατεύματα αναπτύσσονται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, ώστε να παρεμποδιστούν περαιτέρω συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων της οργάνωσης YPG.

Λάδι στη φωτιά της τουρκο-κουρδικής διαμάχης ρίχνει, εν τω μεταξύ, η ανακοίνωση του στρατού της Τουρκίας, πως δεκατέσσερις μαχητές του ΠΚΚ σκοτώθηκαν από τουρκικούς αεροβομβαρδισμούς στο Βόρειο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου