Βεβαιότητα Φ. Β. Σταϊνμάγερ για συμφωνία στο Eurogroup

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, εξέφρασε την ελπίδα ότι υφιστάμενες διαφορές θα ξεπεραστούν, και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια κοινή λύση...


Τη βεβαιότητά του ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15/6, θα έχουμε συμφωνία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Σταϊνμάγερ εξέφρασε την ελπίδα ότι υφιστάμενες διαφορές θα ξεπεραστούν, και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια κοινή λύση.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πλήρως όλες τις υποχρεώσεις της, και ζητά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων και από την πλευρά των εταίρων, με βάση την αρχή της αλληλεγγύης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η αλληλεγγύη που πρέπει να δοθεί σήμερα στην Ελλάδα αποτελεί πρόκριμα για ολόκληρη την Ευρώπη: «Να σκεφθούν οι εταίροι ό,τι δικαιούται ο ελληνικός λαός, και να είστε σίγουρος κύριε Πρόεδρε, ότι ο λαός μας θα το ανταποδώσει».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τόνισε ότι οι δεσμεύσεις των εταίρων μας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν πρέπει να εμποδιστούν λόγω της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία. Η συμφωνία θα υπάρξει, και η Γερμανία δεν πρέπει να σκεφθεί θέματα πολιτικού κόστους, είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου