ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: Τρομοκρατικό χτύπημα με 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Τρομοκρατία, Ισπανία, Βαρκελώνη,

Μικρό φορτηγό βαν έπεσε πάνω στο πλήθος στον πεζόδρομο Las Ramblas στην πλατεία Catalunya της Βαρκελώνης. Τρομοκρατική επίθεση χαρακτήρισε το γεγονός η αστυνομία...

 

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές της Βαρκελώνης όταν ένα βαν έπεσε πάνω σε πεζούς στην περιοχή Ράμπλας στο κέντρο της καταλανικής πρωτεύουσας. Οι ισπανικές αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό «ως τρομοκρατική ενέργεια», όπως μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και μια οικογένεια Ελλήνων. Πρόκειται για μία μητέρα και τα δύο της παιδιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, το φορτηγάκι έπεσε με ταχύτητα πάνω στον κόσμο και συνέχισε για αρκετά μέτρα να παρασύρει πεζούς. Για δεκατρείς νεκρούς και πολλούς τραυματίες κάνουν λόγο οι πληροφορίες από την Βαρκελώνη όπως μεταδίδονται από τοπικά μέσα που επικαλούνται αστυνομικές πηγές. Η αστυνομία επισήμως έχει ανακοινώσει έναν νεκρό. Τουλάχιστον δέκα εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο φερόμενος ως δράστης Driss Qukabir
Driss Oukabir είναι το όνομα του άνδρα που έχει νοικιάσει το όχημα και έχει συλληφθεί, σύμφωνα με την Αστυνομία.

«Εκείνη την ώρα στην Ράμπλα είχε πάρα πολύ κόσμο. Πολλές οικογένειες. Ήταν τρομακτικό», αναφέρουν σε κατάσταση πανικού αυτόπτες μάρτυρες.

Η ισπανική αστυνομία ζητά από τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να μην αναρτούν φωτογραφίες ή βίντεο από την στιγμή του περιστατικού.

Τα νοσοκομεία της πόλης της Βαρκελώνης κάνουν έκκληση για αίμα.

 Συναγερμός στην ισπανική κυβέρνηση


Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι σε μήνυμά του δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα έχει τώρα η περίθαλψη των τραυματιών και η διευκόλυνση των αρχών ασφαλείας στο έργο τους.

Στη Γερμανία ο υπ. Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε «σοκαρισμένος από τα νέα», δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ έστειλε ένα μήνυμα «αλληλεγγύης και φιλίας» προς την Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου