Σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα «βλέπει» το Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Ελλάδα, φωτιές,

«Σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα, εν όψει του τριημέρου», βλέπουν παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το CCN.gr.

 

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο - Δείκτη 4.

Οι πυρκαγιές αυτές εκδηλώνονται λίγες ώρες πριν αρχίσουν τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις προβλέψεις και σε διαφορετικές περιοχές, που έχουν ως αποτέλεσμα την διάσπαση δυνάμεων και την ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών μετώπων, σημειώνει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Αυτή η εκδοχή ενισχύεται από την κατάσταση στην Ζάκυνθο τα τελευταία δύο 24ωρα, ενώ την ίδια στιγμή ξεσπούν τέσσερις πυρκαγιές στην Αττική με μία ιδιαίτερα μεγάλη στον Κάλαμο, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ιδιαίτερο βάρος πέφτει για τις επόμενες μέρες στην Εύβοια, καθώς και σε άλλες περιοχές που προβλέπονται ισχυροί άνεμοι.

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Κάλαμο



Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα στον Κάλαμο, ενώ οι φλόγες έχουν προξενήσει σοβαρές ζημιές σε σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή, η οποία αποτελείται κυρίως από πυκνό αναδασωμένο δάσος.

Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων περίπου 5 έχουν πιο σοβαρές καταστροφές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, που μίλησε στον ΣΚΑΙ η φωτιά έχει μπει στο χωριό, με την κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν δεν επαρκούν για την κατάσβεση. Ο Θωμάς Ρούσης, δήμαρχος Ωροπού έκανε επίσης γνωστό ότι η μεγάλη φωτιά κινείται προς το χωριό Καπανδρίτι.

Οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν καταφέρει, σύμφωνα με αξιωματικούς του Π.Σ., να περιορίσουν ένα μέτωπο της πυρκαγιάς, ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της «μικτής» κάλυψης, (δάσος και σπίτια), του πυκνού καπνού και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

 Νέα Δημοκρατία: Αποφασιστική δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας


«Να σωθούν οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους» ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ

Αποφασιστική και συντονισμένη δράση ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με την πυρκαγιά που μαίνεται στον Κάλαμο.

«Αποφασιστική & συντονισμένη δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας. Να σωθούν οι άνθρωποι &οι περιουσίες τους. Αυτή είναι η ευθύνη του υπουργού. #Κάλαμος», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου