1321 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1154 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 733 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 656 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 461 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 76 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Τζέρι Ράις: Ανοιχτό παράθυρο για νέα μέτρα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από την Αθήνα, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν»...


Επιμένει στην πίεση για νέα μέτρα το ΔΝΤ, με τον εκπρόσωπό του Τζέρι Ράις να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, καθώς όπως είπε κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, «οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν»! Αν και προς το παρόν δεν ζητούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις, οι δανειστές από την άλλη πλευρά του ατλαντικού, αναμένεται να εντείνουν τις πιέσεις τους για περισσότερα μέτρα, ειδικά στον περιορισμό των κονδυλίων για την κοινωνική πολιτική (κούρεμα επιδομάτων) ενώ παράλληλα θέλουν και πρόσθετα τεστς στις ελληνικές τράπεζες με την μορφή της αξιολόγησης ποιότητας παγίων (Asset Quality Review - AQR). Κάτι, που για το ΔΝΤ θα μπορούσε να γίνει με την ολοκλήρωση της πρώτης επικαιροποίησης του μίνι-μνημονίου στις 15 Φεβρουαρίου.

Για το αν υπάρχει ανάγκη λήψης περισσότερων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου, ο κ. Ράις είπε ότι «το πρόγραμμα είναι ένα εξελισσόμενο ζήτημα και κάποιες φορές μπορεί να υπάρξει επικαιροποίηση, διότι οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν, είναι συνηθισμένη διαδικασία (…) αυτή τη στιγμή δεν συζητούνται νέα συγκεκριμένα μέτρα».

Όπως επισήμανε ο ίδιος, οι παράμετροι, οι δεσμεύσεις και οι στόχοι του προγράμματος είναι σαφείς, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να επιτύχει αυτούς τους στόχους, αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε την υλοποίηση των μέτρων που είναι σε εξέλιξη.

Στο θέμα του χρέους, ο κ. Ράις, έθεσε τη μείωσή του, ως προαπαιτούμενο για να τεθεί σε ισχύ το νέο ελληνικό πρόγραμμα με το ΔΝΤ, τουλάχιστον να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Για το θέμα των τραπεζών, τόνισε ότι πρέπει να θωρακιστούν και σε αυτό το πλαίσιο, από «τον Ιούλιο, ζητήσαμε από τις αρχές να προχωρήσουν σε αξιολόγηση της ποιότητας των παγίων (Asset Quality Review) και σε stress tests, ώστε να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν τα απαραίτητα πάγια έως το τέλος του προγράμματος».

Οικονομία, ΔΝΤ, ν'εα μέτρα, Τζέρι Ράις,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.