Αναταραχή σε ΝΔ και ΑΝΕΛ για το νομοσχέδιο για τη «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου»

Πολιτική, Κοινωνία, αλλαγή φύλου,

Μέχρι στιγμής υπέρ του σχεδίου νόμου τάσσονται εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, κατά η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ενωση Κεντρώων, ενώ επιφύλαξη για την αποσαφήνιση της τελικής τους θέσης στην Ολομέλεια εξέφρασαν η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη... 


Αναταραχή στο εσωτερικό των κομμάτων συνεχίζει να προκαλεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό τον τίτλο «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου».

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το newsbeast.gr, υπέρ του σχεδίου νόμου τάσσονται εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, κατά η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ενωση Κεντρώων, ενώ επιφύλαξη για την αποσαφήνιση της τελικής τους θέσης στην Ολομέλεια εξέφρασαν η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στη Βουλή ο Θ. Παπαχριστόπουλος τόνισε πως: «Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επί της αρχής θα το ψηφίσουμε το νομοσχέδιο», ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα γίνει χωρίς απώλειες.

Αποφασισμένος να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλου δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Μιλώντας στον Realfm και εξηγώντας την απόφαση του τόνισε: «Εγώ προσωπικά αναγνωρίζω τα δύο βιολογικά φύλα. Στη βάση αυτού του σκεπτικού, του δεδομένου και της πραγματικότητας, η διόρθωση φύλου γινόταν με τον νόμο του ’76. Σήμερα απλά και μόνο με μία δήλωση, να διορθώνω το φύλο μου, αυτή η διόρθωση σε τι θα συμβάλει, σε τι θα ωφελήσει; Εκτός εάν δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση στην κοινωνία. Είναι ερωτηματικά τα οποία θα τα θέσω στην Επιτροπή και προσανατολίζομαι στο να καταψηφίσω ένα τέτοιο νομοσχέδιο σε κάποια άρθρα».

Ωστόσο υπάρχουν διαφοροποιήσεις και στους κόλπους της ΝΔ.

Ενώ ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης δήλωσε ότι το να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο για το υπό συζήτηση θέμα, «μας βρίσκει κατ’ αρχήν θετικούς», ο βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης είπε ευθέως: «Το παρόν νομοσχέδιο να μπορεί να χαρακτηριστεί ως προκλητικό και επικίνδυνο. Παρακαλώ για την απόσυρσή του».

«Η ΝΔ, συμφωνεί με την τοποθέτηση του κ. Κυριαζίδη; Είναι δικά σας εσωτερικά θέματα. Με αυτά που ακούσαμε μόλις τώρα συμφωνεί ο Εισηγητής της ΝΔ και το κόμμα; Θέλω να μου πείτε» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου