1337 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1167 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 749 ΕΛΛΑΔΑ 679 ΚΟΣΜΟΣ 667 Ε.Ε. 510 ΑΠΟΨΕΙΣ 470 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 81 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 ΕΥΖΩΙΑ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 E.E. 1 Ύφεση 1 ΕΛΛΑ 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Σακοράφα προς Γιοχάνες Χαν: “Δίνετε χρόνο και άλλοθι στην Τουρκία να συνεχίζει την πολιτική της...”

Έντονη κριτική για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε απέναντι στην Τουρκία άσκησε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, απευθυνόμενη προς τον Επίτροπο για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν...Η Σοφία Σακοράφα επισήμανε τη διπλή γλώσσα της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σήμερα (σε περίοδο πριν από τις γερμανικές εκλογές) δηλώνει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην ΕΕ, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα εκθείαζε τη συνεργασία με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Το πολιτικό αυτό αλαλούμ από πλευράς της ΕΕ, δίνει και χρόνο και άλλοθι στην Τουρκία για να συνεχίζει την πολιτική της, οδηγώντας την πολιτική της Ε.Ε σε αδιέξοδο, υποστήριξε η κυρία Σακοράφα, λέγοντας στον κύριο Χαν ότι “Εάν η πολιτική της Ε.Ε υπαγορευόταν από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, θα είχατε ήδη αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις”.

Αλλά η πολιτική της ΕΕ -τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Ε.Ε.- δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές αξίες.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης της Σοφίας Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο που απήθυνε στον Γιοχάνες Χαν:


“Μας έχετε μπερδέψει!

Το κοινοβούλιο εκδίδει αλλεπάλληλα καταδικαστικά ψηφίσματα για την κατάσταση στην Τουρκία και ζητά ακόμη και την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.


Η κυρία Μέρκελ και οι αξιωματούχοι της, για προεκλογικές σκοπιμότητες, δηλώνουν ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην Ε.Ε., όταν πριν από λίγο καιρό εξυμνούσαν τη συνεργασία τους με την κυβέρνηση Ερντογάν.


Ο κ. Γιούνκερ δηλώνει, ότι η Τουρκία απομακρύνεται με άλματα από την ευρωπαϊκή της προοπτική.
Εσείς, την ίδια στιγμή, αποκαλείτε την Τουρκία στρατηγικό εταίρο και ζητάτε στενή συνεργασία σε νευραλγικούς τομείς.


Μπορείτε να μας πείτε, τελικά, την θέση ποιων εκφράζετε;


Αντιλαμβάνεστε φυσικά, ότι αυτό το διαχρονικό, αλλά σκόπιμο αλαλούμ, για το ποιος θα έχει την ευθύνη της διακοπής των διαπραγματεύσεων δίνει χρόνο και άλλοθι στην Τουρκία να συνεχίζει την πολιτική της, οδηγώντας τη δική σας σε αδιέξοδο.


Εάν η πολιτική σας υπαγορευόταν από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες θα είχατε ήδη αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις”.


Δυστυχώς όμως, η πολιτική που ακολουθείτε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Ε.Ε., καμία σχέση δεν έχει με αυτές τις αξίες.” 

Σοφία Σακοράφα, Ε.Ε., Τουρκία,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.