Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

82η ΔΕΘ, Αλέξης Τσίπρας, Συνέντευξη τύπου, αντιπολίτευση,

Βολές της αντιπολίτευσης για την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στην 82η ΔΕΘ...


ΝΔ: Θράσος Τσίπρα στη ΔΕΘ, δεν έδωσε καμία απάντηση στους πολίτες


Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η ΝΔ μετά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ. «Καμία απάντηση δεν έδωσε ο κ. Τσίπρας στα πραγματικά ερωτήματα των Ελλήνων» τονίζει η ΝΔ και προσθέτει: «Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας απέδειξε με το θράσος του ότι είναι αστείο να φοράει το κοστούμι σοβαρού πρωθυπουργού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Καμία απάντηση δεν έδωσε ο κ. Τσίπρας στα πραγματικά ερωτήματα των Ελλήνων.

»Ειδικά για τα 100 δις που φόρτωσε στους πολίτες, τους νέους φόρους και τις περικοπές των συντάξεων, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, τα capital controls, τις ομαδικές απολύσεις, τη γενιά των 360 ευρώ, τη μείωση του αφορολόγητου, τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, τα τεράστια χρέη του Κράτους στους ιδιώτες, την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, την έλλειψη συνθηκών ασφάλειας των πολιτών, την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη διαπλοκή, τις συζητήσεις του Υπουργού Άμυνας με ισοβίτη για ναρκωτικά, και τέλος, τις Πανελλήνιες εξετάσεις που θα καταργούσε.

»Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας απέδειξε με το θράσος του ότι είναι αστείο να φοράει το κοστούμι σοβαρού πρωθυπουργού».

ΠΑ.ΣΟ.Κ. : Η κοροϊδία συνεχίζεται, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»


Αφού ο κ. Τσίπρας χθες αποπειράθηκε να παρουσιάσει τον Παράδεισο του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ξανάρχισε τις υποσχέσεις, δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Διαβεβαιώνει ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, ενώ έχει υπογράψει μνημόνιο ως το 2060 και έχει εκχωρήσει για 99 χρόνια την δημόσια περιουσία.

Η κοροϊδία συνεχίζεται, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» αναφέρει ο κ. Χρηστίδης.

Ποτάμι: Ο κ. Τσίπρας θέλει να συνεχίσει το εμπόριο ελπίδας


«Αφού στον κ. Τσίπρα τελείωσαν οι υποσχέσεις για επαναδιαπραγματεύσεις, μείωση χρέους και κακοί Ευρωπαίοι, άρχισε να χρησιμοποιεί νέες λέξεις γι αυτόν, όπως επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, καινοτομία. Αντιλαμβάνεται αυτές τις έννοιες ως συνθήματα. Την ίδια ώρα που μιλάει για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις, κορυφαίοι υπουργοί του βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές στις μεγάλες επενδύσεις και δεν χάνουν ευκαιρία να δείχνουν τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις», αναφέρει το Ποτάμι για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Μιλά για «διορθώσεις» και υπόσχεται παροχές και ελαφρύνσεις το 2019, όταν όλοι γνωρίζουν ότι θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα, τα οποία έχει ήδη ψηφίσει. Θέλει όμως να συνεχίσει το εμπόριο ελπίδας, το οποίο τον έφερε στην εξουσία. Εσχάτως υιοθέτησε το προφίλ του σοσιαλδημοκράτη, ενώ συγκυβερνά αγκαλιά με την ακροδεξιά. Όσο και αν προσπαθεί να πείσει ότι άλλαξε, παραμένει ο ίδιος Τσίπρας», αναφέρει το Ποτάμι.

Β. Λεβέντης: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τα ωραία λόγια και τις παχιές κουβέντες


Κριτική τον Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στην ΔΕΘ άσκησε ο Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στον Σκάι.

"Συνεχίζει τα ωραία λόγια, τις παχιές κουβέντες, όπως και πριν από ένα χρόνο. Είπε ότι η κυβέρνησή του έκανε και δίκαια πράγματα, δεν είπε όμως πόσα άδικα έχει κάνει και σίγουρα είναι πολλά, όπως κόψιμο συντάξεων, ΕΚΑΣ, συντάξεις χηρείας και πολλά άλλα" σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ακόμη ότι "ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης μπορούν μόνοι τους να οδηγήσουν την χώρα προς την έξοδο από τα μνημόνια. Η χώρα χρειάζεται μια συμπόρευση από 3-4 κόμματα για να μπορέσει να γυρίσει σελίδα. Φυσικά, κάποιοι, όπως η ΝΔ ονειρεύονται αυτοδυναμίες, αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ο κ. Μητσοτάκης θα το χρωστάει στην κ. Γεννηματά που ψήφισε το μπόνους των 50 εδρών".

ΔΗΜΑΡ: Ο ΣΥΡΙΖΑ την χώρα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και Ε.Ε.


Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να κατανοήσει ότι η κεντροαριστερά έχει αυτοδύναμη στρατηγική με στόχο έναν ισχυρό προοδευτικό φορέα, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Σήμερα μάθαμε από τον κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς μόλις πρόσφατα ο ίδιος ανακάλυψε την επιχειρηματικότητα. Είναι φανερό ότι δεν έχει ακούσει τίποτα για την υπερφορολόγηση και το άδικο ασφαλιστικό που επιδεινώθηκαν με την κυβέρνηση του και πνίγουν την υγιή επιχειρηματικότητα. Εδώ ισχύει το «αφού δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί του, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».

Χαρακτήρισε το κόμμα του ως το ρεύμα του αριστερού ευρωπαϊσμού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 με τις αυταπάτες και το δημοψήφισμα οδήγησε την χώρα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου