Γ. Ντάισελμπλουμ: Κοινός στόχος, η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια

Οικονομία, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Eurogroup,

Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια αποτελεί κοινό στόχο τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και των Ευρωπαίων εταίρων της, τονίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα αύριο Δευτέρα...


Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επισημαίνει την ανάγκη «να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα είναι απολύτως προετοιμασμένη, ότι η οικονομία της έχει εισέλθει σε ανοδική πορεία και ότι έχουμε εξασφαλίσει ότι υπάρχει οικονομική σταθερότητα και ότι η εμπιστοσύνη έχει επανέλθει ώστε να καταστεί η χώρα οικονομικά ανεξάρτητη».

Ο πρόεδρος του Eurogroup αναγνωρίζει ότι η ελληνική οικονομία «πηγαίνει καλύτερα», αλλά προσθέτει ότι «προέχει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχουν συνθήκες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος όσο και μετά τον Αύγουστο του 2018».

Εξάλλου ο πρόεδρος του Eurogroup επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία και μετά τον Αύγουστο του 2018, οπότε λήγει το πρόγραμμα στήριξης. Ο κ. Ντάισελμπλουμ εξηγεί ότι «σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε εφαρμόσει προγράμματα εποπτείας μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης όπως έγινε σε Ιρλανδία, Ισπανία και Κύπρο. Θα έχουμε πρόγραμμα εποπτείας και στην Ελλάδα, πόσω μάλλον όταν υπάρχουν δάνεια σε εκκρεμότητα τα οποία έχουν μακρά περίοδο αποπληρωμής».

Για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι ισχύουν όσα αποφασίστηκαν τον περασμένο Μάιο, ότι θα εξεταστεί αυτή η δυνατότητα στο τέλος του προγράμματος, εφόσον είναι αναγκαίο και η χώρα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου