Ο επιτελάρχης της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ προσωρινός υπουργός Οικονομικών

Γερμανία, υουργός Οικονομικών, Πέτερ Αλτμάιερ,

Ο επιτελάρχης της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ θα αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης...


 

Ο επιτελάρχης της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ θα αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης και οριστεί ο αντικαταστάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung και της Ραδιοφωνίας Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR), ο κ. Αλτμάιερ, εκ των στενότερων συνεργατών της καγκελαρίου Μέρκελ, θα είναι «μεταβατικός υπουργός Οικονομικών».

Χθες αποχώρησε από το υπουργείο Εργασίας η Αντρέα Νάλες, η οποία έγινε επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών. Μεταβατικά, το χαρτοφυλάκιο ανέλαβε η Καταρίνα Μπάρλεϊ (SPD), υπουργός για θέματα Οικογένειας.

Επισημαίνεται ότι η σημερινή κυβέρνηση ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και αρχίζει και τυπικά η επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου