DIEM25: «Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν μια επίθεση στη λογική...»

DIEM25, πολιτική, 82η ΔΕΘ,

Ο κ. Μητσοτάκης από τη μία έκανε επίδειξη κυνισμού εναντίον του συνόλου της κοινωνίας και υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και από την άλλη έδωσε τις γνωστές πια έωλες υποσχέσεις για μείωση φορολογίας και εξορθολογισμό του κράτους, αναφέρει σε δήλωση-σχόλιο το DIEM25 Ελλάδας...


Η ομιλία του κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν μια επίθεση στη λογική με τις τόσες αντιφάσεις της:

Από τη μία έκανε επίδειξη κυνισμού εναντίον του συνόλου της κοινωνίας και υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και από την άλλη έδωσε τις γνωστές πια έωλες υποσχέσεις για μείωση φορολογίας και εξορθολογισμό του κράτους.

Είπε ότι η ανισότητα έχει αυξηθεί ανησυχητικά και αμέσως μετά είπε ότι κοινωνία χωρίς ανισότητες είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση, ξεπερνώντας έτσι τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και αγγίζοντας τη μισανθρωπία.

Είπε όχι στους “λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού” αλλά όταν το πρώτο εξάμηνο του 2015 επιχειρήθηκε από τον τότε Υπ.Οικονομικών ο ουσιαστικός έλεγχος αυτών των “λαθρεπιβατών”, η ΝΔ λοιδωρούσε και πολεμούσε την προσπάθεια αυτή.

Αρνήθηκε την ύπαρξη ακραίων και ξενοφοβικών στοιχείων στη ΝΔ και μετά δήλωσε ότι είναι προσωπικές του επιλογές τα συγκεκριμένα ακραία στελέχη.

Υποσχέθηκε μείωση της εξοντωτικής φορολογίας αλλά η ΝΔ ως κυβέρνηση εντατικοποίησε τη φοροεπιδρομή.

Το κυριότερο όμως: ξεχνά ότι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, των οποίων η ΝΔ είναι το πιστότερο φερέφωνο, ουδεμία ελάφρυνση δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την άλλη, χαρακτήρισε δώρο την ομιλία αυτή, παραδεχόμενος έτσι ότι η κυβέρνηση βολεύεται πια στο ρόλο του “καλού δεσμοφύλακα” (ΣΥΡΙΖΑ) που ανά πάσα στιγμή κραδαίνει το φόβητρο του “κακού δεσμοφύλακα” (ΝΔ) με αποτέλεσμα να παραμένει φυλακισμένη η ελληνική κοινωνία στα δεσμά του μνημονίου.

Από τα αδιέξοδα της μνημονιακής επιτροπείας δε θα μας βγάλει ούτε ο κυνισμός της ΝΔ ούτε η υποχωρητικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο ένα δημοκρατικό κίνημα δημιουργικής ανυπακοής απέναντι στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κατεστημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου