Συνεχίζεται το θρίλερ για το Ελληνικό

Οικονομία, Ελληνικό, Lamda Development,

Παράταση στο θρίλερ για την έγκριση του σχεδίου ανάπτυξης του Ελληνικού καθώς χθες το βράδυ, παρά τη μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΑΣ, δεν ελήφθη απόφαση για το θέμα, σύμφωνα με το euro2day.gr 


Η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) είχε αρχίσει από τις 6:30 το απόγευμα και λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα διεκόπη χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση επί του σχεδίου που κατέθεσε το επενδυτικό σχήμα υπό τη Lamda Development του ομίλου Λάτση. Η διακοπή της συνεδρίασης φαίνεται πως συνδέεται με το γεγονός πως, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις κυβερνητικών στελεχών, το ΚΑΣ θα οδηγούνταν σε απόφαση όχι και τόσο ευχάριστη για την πορεία της επένδυσης.

Υπενθυμίζεται πως το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και η κυβέρνηση (υπουργείο Πολιτισμού) προχώρησαν προ μηνών στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη Lamda σύμφωνα με το οποίο η τελευταία θα συνεργαζόταν στενά με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, θα κάλυπτε το κόστος τυχουσών ερευνών κ.λπ. Στόχος ήταν να επιταχυνθεί η διαδικασία και κυρίως να πεισθεί το ΚΑΣ και να μην προχωρήσει στην κήρυξη μεγάλου τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογική ζώνη, όπως έχουν εισηγηθεί οι υπηρεσίες της Αρχαιολογίας.

Η χθεσινή συνεδρίαση έδειξε πως το μνημόνιο δεν ήταν αρκετό. Σημειώνεται πως το σχέδιο για το Ελληνικό θα συζητηθεί σήμερα στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, αλλά είναι άγνωστο πότε θα συνεχιστεί η συζήτηση του θέματος στο ΚΑΣ.

Η έγκριση του σχεδίου από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού είναι απαραίτητη ώστε να προχωρήσει, αφού ληφθούν και οι άλλες εγκρίσεις, η επικύρωση του σχετικού προεδρικού διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και να φτάσουμε στο οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας με τη Lamda.
Φώτης Κόλλιας/Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου