Γερμανικές εκλογές: Σοκ από τα Exit Polls και το ποσοστό του AfD - Με 12,5% προηγείται η Μέρκελ

Γερμανία, εκλογές,

Προβάδισμα 12% στο CDU  της Α.Μέρκελ δίνουν τα exit polls  στην Γερμανία, ενισχυμένο το ακροδεξιό κόμμα, Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στην τρίτη θέση με 13,5%!


Σύμφωνα με την πρόγνωση εκλογικού αποτελέσματος που μετέδωσε πριν από λίγο το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) λαμβάνει 32,5%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 20 %, ακολουθεί το ακροδεξιό κόμμα η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) 13,5%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) , οι Πράσινοι και το Die Linke .

Οι Χριστιανοδημοκράτες/ Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δεν θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μόνο με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) ή μόνο με τους Πράσινους, σύμφωνα με το ARD ενώ από τους πολιτικούς σχολιαστές ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επίδοση του AfD.

Σύμφωνα με τις πρώτες πολιτικές αναλύσεις, αν τα exit poll επιβεβαιωθούν από το τελικό το εκλογικό αποτέλεσμα πιθανότερος κυβερνητικός σχηματισμός μπορεί να γίνει από τρικομματική κυβέρνηση CDU, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι ή μεγάλος συνασπισμός με την συμμετοχή του SPD.

Αναλυτικά:

  1. CDU: 32,5%
  2. SPD:20%
  3. AfD: 13,5%
  4. Φιλελεύθεροι:10,5%
  5. Πράσινοι :9,5%
  6. Die likne: 9%

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου