Σότσι: Μαραθώνια η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν

Κόσμος, Ρωσίαμ Τουρκία, Συριακή κρίση,

Συμφώνησαν σε πολιτική λύση στο συριακό, αν και ο Ερντογάν δήλωνε άλλα πριν δει τον Ρώσο Πρόεδρο...


Mαραθώνια ήταν η συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι, σύμφωνα με το euronews.

Το τετ-α-τετ των δύο ηγετών είχε τετράωρη διάρκεια. Στην ατζέντα κυριάρχησαν η Συρία, η ενίσχυση των σχέσεων στον εμπορικό και τον ενεργειακό τομέα αλλά και η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών με την αγορά των S 400 από την Τουρκία.

Ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε πως η κοινή προσπάθεια Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν στη Συρία αποδίδει καρπούς αφού η βία μειώθηκε σημαντικά.

«Με δεδομένες τις επιτυχίες στη μάχη κατά των τρομοκρατών ο πρόεδρος Ερντογάν και εγώ συμφωνήσαμε πως χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να διασφαλίσουμε μια μακροπρόθεσμη κανονικότητα στη Συρία», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι δύο άνδρες τόνισαν πως συμφώνουν στην πολιτική λύση για το συριακό, αν και ο Ερντογάν πριν φτάσει στο Σότσι δήλωνε πως πρέπει να αποσύρουν τις δυνάμεις τους όσοι δεν βλέπουν στρατιωτική λύση. Μετά τη συνάντηση πάντως, η τοποθέτησή του ήταν διαφορετική.

«Έχει μεγάλη σημασία για εμάς η κοινή δήλωση του Βιετνάμ από τους κυρίους Πούτιν και Τραμπ. Είμαι ικανοποιημένος που βλέπω τις σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας να βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Προσδίδω μεγάλη σημασία στα αμοιβαία βήματα Ρωσίας και Τουρκίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε πως οι διμερείς σχέσεις έχουν αποκατασταθεί και επέστρεψαν στο επίπεδο προ της κρίσης που είχε προκαλέσει η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού το 2015.
πηγή: euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου