Το έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Θέατρο "Τέσσερις Εποχές"

Πολιτισμός, Γιάννης Μόρτζος, Ελευθέριος Βενιζέλος,

Το έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές- Γιάννης Μόρτζος (Μοσχονησίων 36 - πλ. Αμερικής), για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων...


Η ζωή και το έργο του κορυφαίου πολιτικού που άλλαξε τη ροή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας παρουσιάζεται στο θέατρο Τέσσερις Εποχές-Γιάννης Μόρτζος.

Το θεατρικό έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου που κατέκτησε κοινό και κριτική την προηγούμενη χρονιά συνεχίζεται και φέτος για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Επί σκηνής ξετυλίγονται πτυχές της προσωπικότητας και της δράσης του εθνάρχη, από την κρητική επανάσταση , μέχρι τους βαλκανικούς πολέμους και τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο έως και τον θάνατό του, το 1936.

Οι γυναίκες που αγάπησε, τα επιτεύγματα και τα λάθη των πολιτικών του επιλογών, οι νίκες και οι ήττες του υφαίνονται θεατρικά μέσα από τη σκηνοθετική γνώση και δεξιοτεχνία του Γιάννη Μόρτζου που υποδύεται τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Τον ρόλο της Ελενας Βενιζέλου ερμηνεύει η Γιούλη Ζήκου.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιάννης Μόρτζος, που υπηρετεί το ελληνικό θέατρο πάνω από 50 χρόνια, «Με το έργο αυτό πραγματώνεται μια επιθυμία μου κι ένα όνειρο πολλών ετών. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελεί την σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας μας. Κι ο δικός μου σκοπός είναι να αποδώσω τη ζωή και το έργο του με τη μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα.»
Σταύρος Ξηντάρας/kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου