1339 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1175 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 754 ΕΛΛΑΔΑ 683 ΚΟΣΜΟΣ 671 Ε.Ε. 514 ΑΠΟΨΕΙΣ 471 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 82 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΕΥΖΩΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 E.E. 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 ΕΛΛΑ 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Οι απαιτήσεις των δανειστών για την τρίτη αξιολόγηση - Επιδόματα, συντάξεις και απεργίες στο στόχαστρο!

Την μάχη για την τρίτη αξιολόγηση ξεκίνησε από σήμερα η κυβέρνηση μετά την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. την περασμένη Παρασκευή, που επικύρωσε και τυπικά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.


Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιδόματα, συντάξεις και απεργίες.


Άρχισε ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών με επίκεντρο την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Το Υπουργείο Εργασίας «κουβαλά» βαρύ φορτίο, καθώς θα πρέπει μεταξύ άλλων να αποδεχτεί τις περικοπές στα προνοιακά επιδόματα. Οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν είναι πολλές και μεγάλες, και αυτό γιατί και μόνο η προοπτική των περικοπών και των μειώσεων θα φέρει ανατροπές στις ζωές χιλιάδων ελληνικών νοικοκυριών.

Αυτά είναι τα «ανοιχτά» ζητήματα που ήδη βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων

Οικογενειακά επιδόματα: 


Οι δανειστές ζητούν να μειωθούν παροχές από αυτή την κατηγορία επιδομάτων κατά 259 εκατ. ευρώ για τη διετία 2017 – 2018.

Τι λέει η ελληνική πλευρά: Να επισπευστεί κατά ένα έτος, το 2018, αντί για το 2019, η εφαρμογή του «αντίμετρου» που έχει θεσπιστεί για τα οικογενειακά επιδόματα, ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις.

Στην ουσία, η συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές θα επικεντρωθεί τις επόμενες ημέρες στα οικογενειακά και τα αναπηρικά επιδόματα. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς εστιάζεται στο να αυξηθούν οι δαπάνες για οικογενειακά επιδόματα, έτσι ώστε να στηριχθούν το πρώτο και το δεύτερο παιδί, κατά 160 εκατ. ευρώ. Η θέση των δανειστών, όπως εκφράστηκε στην προηγούμενη παρουσία τους στη χώρα, τον Οκτώβριο, είναι ότι πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά τα εισοδηματικά κριτήρια. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όμως, θα μειωθούν οι δικαιούχοι τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Απολύσεις:


Να τροποποιηθεί η νομοθεσία περί ομαδικών απολύσεων [νόμος 1387/1983], ώστε να μην απαιτείται εκ των προτέρων έγκριση.

Απεργίες:


Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αλλάξει ο τρόπος προκήρυξης των απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Αυτή η δέσμευση πρέπει και άμεσα να υλοποιηθεί. Οι δανειστές απαιτούν αύξηση της απαιτούμενης απαρτίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, ώστε η απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση να λαμβάνεται με ποσοστό άνω του 50%. Ταυτόχρονα, πρέπει να επιταχυνθούν οι δικαστικές αποφάσεις για τη νομιμότητα ή μη των απεργιών, με «παραθυράκι» για εργοδοτική ανταπεργία.

Προσωπική Διαφορά:


Επιτάχυνση της διαδικασίας επανυπολογισμού των συντάξεων για τον προσδιορισμό της προσωπικής διαφοράς. Οι συζητήσεις με τους δανειστές θα επεκταθούν και στα ζητήματα του Ασφαλιστικού, κύρια στην πορεία εσόδων του ΕΦΚΑ και στον επανυπολογισμό των συντάξεων, από τον οποίο εξαρτάται η έναρξη εφαρμογής του μέτρου της προσωπικής διαφοράς, το 2019. Παράλληλα, αναμένεται να γίνει αναφορά και στην πορεία απονομής των συντάξεων που

Οικονομία, δανειστές, επιδόματα, τρίτη αξιολόγηση,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.