the Web only antikry
1338 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1170 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 749 ΕΛΛΑΔΑ 679 ΚΟΣΜΟΣ 668 Ε.Ε. 510 ΑΠΟΨΕΙΣ 470 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 81 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 ΕΥΖΩΙΑ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 E.E. 1 Ύφεση 1 ΕΛΛΑ 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Bad BANK: Έρχεται η νέα τράπεζα που θα σηκώσει τις «αμαρτίες» των προηγούμενων!

Αν και σαν σενάριο αυτό υπήρχε αρκετό καιρό στο συρτάρι του SSM, Η απόφαση φαίνεται να ελήφθη λόγω του χαμηλού ρυθμού μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στο τραπεζικό σύστημα και επειδή θεωρείται ότι η λύση αυτή θα έχει άμεσες θετικές επιπτώσεις στην αγορά.


Η «Bad BANK» έρχεται! Στην Φρανκφούρτη θεωρείται ότι η δημιουργία μίας «κακιάς τράπεζας», που θα μαζέψει σχεδόν όλα τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, είναι ο μόνος τρόπος για να ελαφρυνθούν επαρκώς οι ελληνικές τράπεζες και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη έξοδος της χώρας από το μνημόνιο. Η ανάπτυξη χρειάζεται επενδύσεις και οι επενδύσεις χρειάζονται χρηματοδότηση. Τα στελέχη της ΕΚΤ, έχουν πειστεί πως με αυτή τη δοκιμασμένη λύση, η ελληνική αγορά, θα μπορέσει να κάνει το απαραίτητο άλμα μπροστά, που θα κλείσει το παράθυρο σε ατυχήματα που θα έφερναν πισωγυρίσματα στην ανάκαμψη.

Αν και σαν σενάριο υπήρχε αρκετό καιρό στο συρτάρι του SSM, Η απόφαση φαίνεται να ελήφθη λόγω του χαμηλού ρυθμού μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στο τραπεζικό σύστημα και επειδή θεωρείται ότι η λύση αυτή θα έχει άμεσες θετικές επιπτώσεις στην αγορά.

Για τις τράπεζες αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουν να επικεντρωθούν στον βασικό τους ρόλο, που είναι η χρηματοδότηση της ελληνικής Οικονομίας, αντί για το «κυνήγι» των οφειλετών μήπως τους πείσουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους. Από την άλλη, μία τέτοια εξέλιξη, αν επιβεβαιωθεί να φέρει νέες ανάγκες για κεφάλαια στις τράπεζες, που αναμένεται να σημάνει την έναρξη ενός νέου γύρου συγχωνεύσεων και εξαγορών στην ελληνική τραπεζική αγορά.

Στους οφειλέτες δεν αναμένεται να αλλάξει και πολλά πράγματα. Ότι οφείλουν στις τράπεζες, θα περάσει στο νέο σχήμα. Δεν θα χαθούν τα χρέη, απλά θα αλλάξει το που τα πληρώνεις. Πολλοί μπορεί να θεωρούν πως επειδή η νέα τράπεζα θα έχει κυβερνητική διαχείριση, μπορεί η σημερινή ή μία επόμενη κυβέρνηση να τους τα χαρίσει. Όμως αυτό θεωρείται απίθανο, καθώς ακριβώς επειδή ήταν και η πρώτη ανησυχία της ΕΚΤ, έχουν ληφθεί μέτρα για να το αποτρέψουν. Στόχος είναι η επιστροφή της εμπιστοσύνης (και των καταθέσεων)στις τράπεζες, όχι νέα σεισάχθεια.
πηγή: kontranews

Bad Bank,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.