the Web only antikry
1338 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1170 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 749 ΕΛΛΑΔΑ 679 ΚΟΣΜΟΣ 668 Ε.Ε. 510 ΑΠΟΨΕΙΣ 470 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 81 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 ΕΥΖΩΙΑ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 E.E. 1 Ύφεση 1 ΕΛΛΑ 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Μάριο Σεντένο: Σαφείς αποφάσεις σήμερα για το ελληνικό πρόγραμμα

Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, υποστήριξε ότι υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για ολοκλήρωση σήμερα της αξιολόγησης...

 

Για λήψη «σαφών αποφάσεων σήμερα σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα» έκανε λόγο προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Όπως ανέφερε, οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος και θα εξετάσουν την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε μεγάλες προσδοκίες σήμερα, ως προς αυτό» σημείωσε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.

Οι υπουργοί οικονομικών θα καθορίσουν σήμερα και το ύψος της δόσης, το οποίο σύμφωνα με την ελληνική πλευρά θα κυμανθεί στα 6,7 δισ. ευρώ και θα δοθεί σε δύο υποδόσεις. Η πρώτη υποδόση που θα είναι και το βασικό τμήμα της δόσης θα δοθεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, μετά την έγκριση της από εθνικά κοινοβούλια χωρών της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς ο Σεντάνο σχετικά με την επόμενη εκταμίευση, υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τη «φυσική αλληλουχία» των γεγονότων, ότι πρώτα θα λάβει το Eurogroup την απόφαση σχετικά με την έκθεση των θεσμών για τα προαπαιτούμενα και μετά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα εγκρίνει την επόμενη δόση.

Τέλος, κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει το ενδεχόμενο προληπτικής γραμμής στήριξης για τη μεταμνημονιακή εποχή, τόνισε ότι «αυτό εξαρτάται από τις ελληνικές Αρχές». «Το πιο σημαντικό είναι να έχει (σ.σ. η ελληνική κυβέρνηση) την κυριότητα του προγράμματος. Ξέρουμε από προηγούμενη εμπειρία πόσο σημαντικό είναι αυτό και θα λάβουμε από κοινού αποφάσεις σχετικά με αυτό στο μέλλον» επεσήμανε ο ίδιος.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης, που θα διευθύνει ο νέος πρόεδρος του Εurogroup, Πορτογάλος Μάριο Σεντένο, εστιάζεται στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας, η οποία θα έχει δύο προτεραιότητες. Η πρώτη αφορά την έναρξη της προετοιμασίας της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος και η δεύτερη τη βιωσιμότητα του χρέους.

Σχετικά με το χρέος οι πληροφορίες στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για έναρξη ανεπίσημων συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο από τον επόμενο μήνα, ενώ οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης τον Ιούνιο. 

Πιέρ Μοσκοβισί: Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει


Tην πεποίθηση ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εγκρίνουν, στο σημερινό Εurogroup, την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ως ένα «σημαντικό βήμα» προς την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα και οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει τώρα να ξεκινήσουν να προετοιμάζουν την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, κατά τρόπο που να επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να επιστρέψει στην ομαλότητα.

Eurogroup, Τρίτη Αξιολόγηση,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.