1339 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1175 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 754 ΕΛΛΑΔΑ 683 ΚΟΣΜΟΣ 671 Ε.Ε. 515 ΑΠΟΨΕΙΣ 471 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 82 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΕΥΖΩΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 E.E. 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 ΕΛΛΑ 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Παναγιώτης Λιαργκόβας: "Λιτότητα παρά το τέλος των μνημονίων" (vid)

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια και από την πολύ στενή εποπτεία των πιστωτών, εξέφρασε ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας. 

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Ε, " Τώρα ότι ..συμβαίνει", και την Φαίη Μαυραγάνη, ο Παν. Λιαργκόβας μεταξύ άλλων είπε ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια, "πράγματι όλες ενδείξεις δείχνουν ότι τον Αύγουστο του 2018" η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια".

Ωστόσο διευκρίνισε ότι, η Ελλάδα θα βγει στις αγορές αλλά θα δανείζεται πιο ακριβά τουλάχιστον στην αρχή από ότι δανείζεται μέχρι τώρα, διότι "τώρα είναι πολύ χαμηλά τα επιτόκια."

Όσον αφορά στο εάν είναι εφικτή η καθαρή έξοδος της χώρας στις αγορές σημείωσε ότι, "Μακάρι να υπάρξει καθαρή έξοδος της χώρας στις αγορές. Όλοι μας ευχόμαστε να υπάρξει αυτό" . Πάντως "η Ελλάδα θα δανείζεται από τις αγορές " , ωστόσο η "εποπτεία και η λιτότητα δεν θα σταματήσουν υπάρξουν".

Ενώ σχετικά με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα είπε ότι "αυτά δεν είναι ρεαλιστικά, δεν είναι εφικτά για μια χώρα η οποία είναι ήδη τόσα χρόνια σε μνημόνια, σε στενότητα, σε λιτότητα και έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην πραγματική οικονομία.. Τα ίδια πλεονάσματα δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη"της χώρας."Άρα" αυτά "καθηλώνουν την ανάπτυξη" της χώρας" δηλαδή αντί "τα πλεονάσματα" να είναι 4% πάει στο 1%."Είναι ένας φαύλος κύκλος λιτότητας και αυτό κατά την άποψη μας δεν πρέπει να συνεχίζεται, πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στα εξής:την μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, πρέπει να μειωθούν αυτοί οι πολύ υψηλοί στόχοι".

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα της μείωσης της φορολογίας λέγοντας ότι "Σταδιακά αυτό μπορεί να γίνει, σε βάθος χρόνου 5ετίας. Θα έλεγα ότι" η μείωση του φόρου "μπορεί να ξεκινήσει από συγκεκριμένες ομάδες ή κατηγορίες και σιγά σιγά αυτό να επεκταθεί. Πρέπει να γίνει μείωση της φορολογίας".

Οικονομία, Παν. Λιαργκόβας,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.