Επανεκλογή Αναστασιάδη με 56% στην Κύπρο

Νίκος Αναστασιάδης, Κύπρος,

Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επανεξελέγη για δεύτερη θητεία με 56% των ψήφων, έναντι 44% του Σταύρου Μαλά, που υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ.

Ο κεντροδεξιός νυν πρόεδρος που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, συγκεντρώνει 225.281 ψήφους, έναντι 169.243 του κ. Μαλά, με την αποχή να ανέρχεται σε 26%, που αντιπροσωπεύει 143.401 ψηφοφόρους. Στις 22:00 θα γίνει η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, συνεχάρη λίγο μετά τις 7 το βράδυ, τον Νίκο Αναστασιάδη. Παράλληλα ωστόσο, τον χαρακτήρισε «αναξιόπιστο όσον αφορά το Κυπριακό», ενώ τον κατηγόρησε ότι κυβέρνησε «με σκοπιμότητα, δίνοντας πολλά στους λίγους».

Στον πρόεδρο Αναστασιάδη τηλεφώνησε και τον συνεχάρη και ο ανθυποψηφιός του Σταύρος Μαλάς.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον συνεχάρησαν για την νίκη του.

Ο πρωθυπουργός, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter, ευχήθηκε στον κ. Αναστασιάδη η νέα θητεία του «να συμβάλει καθοριστικά σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και να εμπεδώσει τη κοινή πορεία Ελλάδας-Κύπρου ως Ευρωπαϊκού πυλώνα ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου