1321 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1154 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 733 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 656 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 461 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 76 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Η επικίνδυνη ελαφρότητα του Γ. Μπουτάρη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον σε αυτή την δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο για το Σκοπιανό πρόβλημα, πρέπει ο ίδιος να βάλει το δικό του φίλτρο στα όσα λέει και να ανακαλύψει, επιτέλους, αρετές όπως η αυτοσυγκράτηση, η αυτοπειθαρχία, η σοβαρότητα και το μέτρο...


του Αλκιβιάδη Χανιώτη

Οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκάλεσαν-δικαιολογημένα- θύελλα αντιδράσεων, από την ώρα που έγιναν γνωστές.

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προκαλεί το κοινόν αίσθημα. Το κάνει, όπως λέει, γιατί διεκδικεί για τον εαυτό του το αυτονόητο δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του ακόμη και σε περιπτώσεις που μπορεί να γίνεται δυσάρεστος.

Αυτό, κατά τις περιστάσεις που ο κ. Μπουτάρης αναφέρεται σε εσωτερικά θέματα μπορεί να γίνει κατανοητό. Όταν όμως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δηλαδή ο πρώτος δημότης της ιστορικής πρωτεύουσας της Μακεδονίας, κάνει δηλώσεις που αφορούν στα Εθνικά Θέματα της Ελλάδος και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Ο κ. Μπουτάρης οφείλει να καταλάβει ότι με τα όσα είπε για αλλαγές ονομάτων στο αεροδρόμιο και στο τέρμιναλ των λεωφορείων κάνει ζημιά στη χώρα του και προσβάλλει τους συμπατριώτες του. Γιατί, παρά την προσπάθεια που έκανε στην συνέχεια, οι εντυπώσεις που προκλήθηκαν δεν μαζεύονται με τίποτα και το βασικότερο, έχουν ήδη «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο και βρίσκονται στα χέρια Σκοπιανών και φιλοσκοπιανών κύκλων, που θα τις καπηλευτούν για δικό τους όφελος.

Ο κ. Μπουτάρης, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του, ψηφίστηκε απ’ τους Θεσσαλονικείς για να φροντίζει την πόλη τους και να λύνει τα προβλήματά της.

Όχι για να κάνει εξωτερική πολιτική!. Και να φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο Εθνικό συμφέρον της χώρας με δηλώσεις, που επιεικώς μπορούν να χαρακτηριστούν ως απαράδεκτες και ανόητες.

Όποια προσπάθεια ανασκευής και διόρθωσης γίνεται τώρα από την πλευρά του πέφτει στο κενό.

Η μεγάλη ζημιά έγινε. Η εξωτερική πολιτική και μάλιστα οι αναφορές στα Εθνικά Θέματα, δεν είναι κουβέντες στα Λαδάδικα γύρω από ένα τραπέζι με τσίπουρο και μεζέδες!.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον σε αυτή την δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο για το Σκοπιανό πρόβλημα, πρέπει ο ίδιος να βάλει το δικό του φίλτρο στα όσα λέει και να ανακαλύψει, επιτέλους, αρετές όπως η αυτοσυγκράτηση, η αυτοπειθαρχία, η σοβαρότητα και το μέτρο.

Εκτός αν!… Εκτός αν, ο κ. Μπουτάρης δεν είναι τόσο «επικίνδυνα ελαφρός» και έχει αναλάβει τον ρόλο του «λαγού» για λογαριασμό άλλων…!
πηγή: europost.gr

Αλκιβιάδης Χανιώτης, Γιάννης Μπουτάρης, Σκοπιανό,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.