Η επικίνδυνη ελαφρότητα του Γ. Μπουτάρη

Αλκιβιάδης Χανιώτης, Γιάννης Μπουτάρης, Σκοπιανό,

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον σε αυτή την δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο για το Σκοπιανό πρόβλημα, πρέπει ο ίδιος να βάλει το δικό του φίλτρο στα όσα λέει και να ανακαλύψει, επιτέλους, αρετές όπως η αυτοσυγκράτηση, η αυτοπειθαρχία, η σοβαρότητα και το μέτρο...


του Αλκιβιάδη Χανιώτη

Οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκάλεσαν-δικαιολογημένα- θύελλα αντιδράσεων, από την ώρα που έγιναν γνωστές.

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προκαλεί το κοινόν αίσθημα. Το κάνει, όπως λέει, γιατί διεκδικεί για τον εαυτό του το αυτονόητο δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του ακόμη και σε περιπτώσεις που μπορεί να γίνεται δυσάρεστος.

Αυτό, κατά τις περιστάσεις που ο κ. Μπουτάρης αναφέρεται σε εσωτερικά θέματα μπορεί να γίνει κατανοητό. Όταν όμως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δηλαδή ο πρώτος δημότης της ιστορικής πρωτεύουσας της Μακεδονίας, κάνει δηλώσεις που αφορούν στα Εθνικά Θέματα της Ελλάδος και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Ο κ. Μπουτάρης οφείλει να καταλάβει ότι με τα όσα είπε για αλλαγές ονομάτων στο αεροδρόμιο και στο τέρμιναλ των λεωφορείων κάνει ζημιά στη χώρα του και προσβάλλει τους συμπατριώτες του. Γιατί, παρά την προσπάθεια που έκανε στην συνέχεια, οι εντυπώσεις που προκλήθηκαν δεν μαζεύονται με τίποτα και το βασικότερο, έχουν ήδη «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο και βρίσκονται στα χέρια Σκοπιανών και φιλοσκοπιανών κύκλων, που θα τις καπηλευτούν για δικό τους όφελος.

Ο κ. Μπουτάρης, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του, ψηφίστηκε απ’ τους Θεσσαλονικείς για να φροντίζει την πόλη τους και να λύνει τα προβλήματά της.

Όχι για να κάνει εξωτερική πολιτική!. Και να φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο Εθνικό συμφέρον της χώρας με δηλώσεις, που επιεικώς μπορούν να χαρακτηριστούν ως απαράδεκτες και ανόητες.

Όποια προσπάθεια ανασκευής και διόρθωσης γίνεται τώρα από την πλευρά του πέφτει στο κενό.

Η μεγάλη ζημιά έγινε. Η εξωτερική πολιτική και μάλιστα οι αναφορές στα Εθνικά Θέματα, δεν είναι κουβέντες στα Λαδάδικα γύρω από ένα τραπέζι με τσίπουρο και μεζέδες!.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον σε αυτή την δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο για το Σκοπιανό πρόβλημα, πρέπει ο ίδιος να βάλει το δικό του φίλτρο στα όσα λέει και να ανακαλύψει, επιτέλους, αρετές όπως η αυτοσυγκράτηση, η αυτοπειθαρχία, η σοβαρότητα και το μέτρο.

Εκτός αν!… Εκτός αν, ο κ. Μπουτάρης δεν είναι τόσο «επικίνδυνα ελαφρός» και έχει αναλάβει τον ρόλο του «λαγού» για λογαριασμό άλλων…!
πηγή: europost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου