“Mini” ανασχηματισμός με Δραγασάκη, Κουβέλη και Βίτσα (vid)

Πολιτική, κυβέρνηση, ανασχηματισμός,

Σε ανασχηματισμό με περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος....


Σε περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η είσοδος του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση, η ανάληψη του υπουργείου Οικονομίας από τον Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από τον Δημήτρη Βίτσα, καθώς ο Γιάννης Μουζάλας βγαίνει από το κυβερνητικό σχήμα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του ανασχηματισμού  μετά την παραίτηση Παπαδημητρίου και την αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπουλου. 

 Εκτός  από τον Φώτη Κουβέλη, άλλα τρία νέα πρόσωπα  αναλαμβάνουν θέσεις αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών σε έναν ανασχηματισμό που χαρακτηρίζεται «χαμηλών τόνων» χωρίς αλλαγές στα βασικά χαρτοφυλάκια. Οι αρμοδιότητές των νέων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες. Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 12:30 το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του Πρωθυπουργού.

Τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Νέος Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, «τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο», ο Δημήτρης Βίτσας.

Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.
Επίσης, Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων στη θέση του Κώστα Ζουράρι ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο κος Κωνσταντίνος Στρατής.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα».

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου