1339 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1174 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 753 ΕΛΛΑΔΑ 682 ΚΟΣΜΟΣ 669 Ε.Ε. 513 ΑΠΟΨΕΙΣ 471 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 82 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 22 ΕΥΖΩΙΑ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 E.E. 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 ΕΛΛΑ 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Τουρκία: Ισόβια σε 64 στρατιωτικούς για το πραξικόπημα

Συνεχίζονται οι δίκες για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016 με 64 στρατιωτικούς χθες να καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη...


Ο Erdogan απαγορεύει τη λέξη Τουρκία σε συλλόγους που του κάνουν αντιπολίτευση

Συνεχίζονται οι δίκες για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016 με 64 στρατιωτικούς χθες να καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη.

Όλοι τους κατηγορούνταν για ενεργό δράση στην απόπειρα πραξικοπήματος και στην απόπειρα δολοφονίας του Recep Tayyip Erdogan. Παράλληλα όμως προκάλεσε εντύπωση πως, άλλοι 100 κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που τους βάραιναν και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι επικεφαλής του πραξικοπήματος μετέφεραν αεροπορικώς τους ανύποπτους σπουδαστές στρατιωτικών σχολών, στο αρχηγείο των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στην Άγκυρα για να αντιμετωπίσουν τους πολίτες που αντιστάθηκαν στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει πως ο σχεδιαστής του πραξικοπήματος είναι ο ιμάμης Fethullah Gülen ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο τούρκος πρόεδρος πάντως έκανε κάτι πρωτοφανές στα χρονικά της γειτονικής Τουρκίας και ζήτησε να αφαιρεθεί η λέξη «Τουρκία» από τον τίτλο ορισμένων ενώσεων και οργανισμών, όπως του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας (TTB). Ο λόγος που ζητά αυτή την αλλαγή ο Erdogan είναι επειδή αποδοκίμασαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στη Συρία!

«Πρέπει σύντομα να αφαιρέσουμε αυτό τον όρο. Δεν πρόκειται μονάχα τον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά επίσης και για τον Δικηγορικό Σύλλογο της Τουρκίας. Διότι δεν έχουν υιοθετήσει υποστηρικτική στάση προς τον αγώνα που εμείς δίνουμε αυτή τη στιγμή για την προάσπιση της πατρίδας μας, το αντίθετο» υπογράμμισε σε ομιλία του.

«Πιστεύω πως το υπουργικό συμβούλιο θα λάβει τα αναγκαία μέτρα» ανέφερε ο Erdogan. Πάντως μέχρι σήμερα οτιδήποτε έχει ζητήσει ο τούρκος πρόεδρος έχει γίνει πραγματικότητα από την τουρκική κυβέρνηση.

Πριν από δυο εβδομάδες ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας επέκρινε με δριμύτητα τον τούρκο ηγέτη μετά τη δημοσιοποίηση ενός κειμένου όπου διατυπωνόταν η εκτίμηση ότι ο πόλεμος συνιστά «πρόβλημα για τη δημόσια υγεία», ενώ το κείμενο κατέληγε με τη δράση όχι στον πόλεμο.

Τα 11 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου συνελήφθησαν,. Αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, όμως παραμένουν ωστόσο στο στόχαστρο μιας έρευνας.

Και ο δικηγορικός σύλλογος της Τουρκίας τηρεί αποστάσεις και αυτός είναι ο ο λόγος που Erdogan ζητά την «τιμωρία τους».

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως στις 18 ημέρες της στρατιωτικής επιχείρησης του Afrin έχουν σκοτωθεί 999 «τρομοκράτες» όπως χαρακτηρίζει η Άγκυρα τα μέλη του Κουρδικού PYD/YPG. Πάντως ανησυχία προκλήθηκε στην Άγκυρα με την εικόνα περίπου 5000 Κούρδων ενόπλων να φτάνουν στο Afrin από το βόρειο Ιράκ και άλλες περιοχές της Συρίας καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το καθεστώς Assad άφησε διαδρόμους για να περάσουν ανενόχλητοι.
Manolis Kostidis/IBNA

Τουρκία, δίκες, απόπειρα πραξικοπήματος,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.