1318 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1153 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 732 ΕΛΛΑΔΑ 660 Ε.Ε. 653 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 459 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 75 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 15 ΕΥΖΩΙΑ 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών πριν από το Πάσχα ζήτησε Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών πριν από το Πάσχα ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας στη Βάρνα...


Την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται στην Αδριανούπολη, ακόμη και πριν από το Πάσχα, φέρεται να ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας στη Βάρνα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, για το ζήτημα διεξήχθη εικοσάλεπτη συνομιλία.
«Ζητήσαμε από την Τουρκία να επανεξετάσει τις περιπτώσεις κράτησης δημοσιογράφων. Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο έθνος, είναι ισχυρή στο εσωτερικό αλλά και διεθνώς και όσον αφορά τους Έλληνες στρατιωτικούς, θα πρέπει να γίνουν κινήσεις προς την επίλυση του θέματος, το προσεχές διάστημα,» τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

Την ικανοποίηση της κυπριακής κυβέρνησης για τις τοποθετήσεις Τουσκ και Γιούνγκερ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου της Βάρνας, εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
«Ελπίζω ότι κάποια στιγμή η Τουρκία θα συνειδητοποιήσει ότι έαν όντως ενδιαφέρεται - και όχι για λόγους τακτικής- προσποιείται ότι επιθυμεί την συνέχιση της ενταξιακής προοπτικής, θα πρέπει και να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου αλλά και του Δικαίου της Θάλασσας,» δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών απεφεύχθησαν υψηλοί τόνοι και εντάσεις ενώ υπήρξε συνεννόηση στα τρία βασικά πεδία στα οποία απαιτείται η συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας: το μεταναστευτικό, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στην ενέργεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πλευρά του έριξε τους τόνους χωρίς όμως να προχωρεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις. «Η Τουρκία και η ΕΕ είναι μακροχρόνιοι στρατηγικοί εταίροι. Το να αποκλείσει την Τουρκία από την διαδικασία της διεύρυνσης, θα είναι μεγάλο λάθος για την Ευρώπη που διατείνεται ότι είναι παγκόσμια δύναμη».

Σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, ο κ. Γιούνκερ πάντως επανέλαβε ότι η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί, αλλά παράλληλα η Άγκυρα πρέπει να βελτιώσει τις σχέσεις της με τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και ειδικότερα με την Κύπρο και με την Ελλάδα.

Συνάντηση Ε.Ε. - Τουρκίας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ρ. Τ. Ερντογάν,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.