Η εμπλοκή της Ελλάδας σε ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

ΗΠΑ, Συρία, αμερικανική βάση Σούδας,

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται, σύμφωνα με το skai.gr, η ελληνική εμπλοκή μέσω της βάσης της Σούδας σε περίπτωση που η Δύση αποφασίσει να εξαπολύσει επίθεση στο καθεστώς Άσαντ....


Η αμερικανική βάση Σούδας

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ελληνική εμπλοκή μέσω της βάσης της Σούδας σε περίπτωση που η Δύση αποφασίσει να εξαπολύσει επίθεση στο καθεστώς Άσαντ όπως απείλησε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πέρα από τις διευκολύνσεις προς το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ με καύσιμα, πυρομαχικά, και παροχή συντήρησης στα ηλεκτρονικά και μηχανικά συστήματα, η βάση της Σούδας διαθέτει αεροδρόμιο από το οποίο μπορούν να επιχειρούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ιπτάμενα τάνκερ, ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη P-8 Poseidon, τα οποία ήδη επιχειρούν στα ανοιχτά των συριακών ακτών εκτελώντας περιπολίες καθώς και αεροσκάφη ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών EC-135.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έγινε γνωστό ότι μονάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 αναπτύχθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας εδώ και μερικές εβδομάδες στο πλαίσιο της διευρυμένης ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας.

Εξάλλου, τους τελευταίους μήνες υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον των αμερικανικών δυνάμεων και για το ναυπηγείο Νεώριου Σύρου οπού ήδη πριν το Πάσχα κατέπλευσε σκάφος ταχείας μεταφοράς εφοδίων του αμερικανικού ναυτικού κάτι που φρόντισε να διαφημίσει ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ μέσω του λογαριασμού στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου