1321 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1154 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 733 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 656 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 461 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 76 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Στο Βουκουρέστι οι ηγέτες Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των τεσσάρων ηγετών της Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας, θα βρεθεί ο συντονισμός των τεσσάρων κρατών ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια, στις 17 Μαΐου 2018...


Στο Βουκουρέστι θα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Τρίτης 24 για να συμμετάσχει στην 3η Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας

Η 1η τετραμερής Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα τον Οκτώβρη του 2017, ενώ η 2η στο Βελιγράδι τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η 3η Σύνοδος ήταν να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018, όμως η παραίτηση του Ρουμάνου Πρωθυπουργού Μιχάι Τουντόσε τον Ιανουάριο του 2018 και η αντικατάσταση του από την Βιόριτσα Ντάντσιλα, ανέβαλαν την Σύνοδο για τις 24 Απριλίου.

Στη Σύνοδο εκτός από την οικοδέσποινα Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα και τον Αλέξη Τσίπρα, θα συμμετάσχουν ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των τεσσάρων ηγετών, θα βρεθεί ο συντονισμός των τεσσάρων κρατών ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια, την πρωτεύουσα της Προεδρεύουσας της ΕΕ Βουλγαρίας στις 17 Μαΐου 2018.

Ελλάδα Βουλγαρία και Ρουμανία ως κράτη-μέλη της ΕΕ αλλά και χώρες των Βαλκανίων, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στηρίζοντας την ενταξιακή τους πορεία και ειδικά την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Εξάλλου η Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκε και στην ατζέντα των συζητήσεων των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, Ρουμανίας Τεοντόρ Μελεσκάνου και Βουλγαρίας Ekaterina Zacharieva στις 12 Μαρτίου 2018 και πάλι στο Βουκουρέστι. Η προοπτική ένταξης στην ΕΕ της Σερβίας συζητήθηκε εκτενώς και κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά στις 11 Απριλίου 2018 στο Βελιγράδι όπου είχε συναντήσεις με τον ομόλογο του Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Στο Βουκουρέστι επίσης μεταξύ των ηγετών θα γίνει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τις διαπραγματεύσεις με το Κόσοβο, τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της πΓΔ της Μακεδονίας, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό καθώς και το μεταναστευτικό.

Τέλος στην Σύνοδο θα συζητηθούν τα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή, στον τομέα των υποδομών, στον τομέα των μεταφορών μέσω των οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων που έχουν σχεδιαστεί και μπορούν να αλλάξουν την ευρύτερη περιοχή. Ενώ σημαντικός τομέας συνεργασίας που θα συζητηθεί θα είναι ο ενεργειακός, όπως ο αγωγός TAP, ο κάθετος διάδρομος IGB, οι αγωγοί από την Ανατολική Μεσόγειο κ.α.

Η επόμενη Σύνοδος Κορυφής των τεσσάρων κρατών αναμένεται να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού του 2018 στην Θεσσαλονίκη

Δυτικά Βαλκάνια, 3η τετραμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.