1321 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1154 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 733 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 656 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 461 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 76 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Διακήρυξη Βόρειας και Νότιας Κορέας: Η επόμενη μέρα (vid)

Η ιστορική συνάντηση τράβηξε τα βλέμματα των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε ο πρώτος ηγέτης που πάτησε έδαφος της Νότιας Κορέας από το 1953. Κάτι αντίστοιχο έκανε όμως και ο πρόεδρος της Νότιας, που περιηγήθηκε για λίγο σε έδαφος της Βόρειας...


Ο ηγετης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος της Νότιας Μουν Τζε Ιν ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο μια ιστορική σύνοδο κορυφής, τα αποτελέσματα της οποίας ελάχιστοι είχαν προβλέψει. Παρόλα αυτά, δεν λείπουν και εκείνοι που παραμένουν σκεπτικοί.

Ο Μάικλ Ο' Χάνλον εργάζεται στο Ινστιτούτο Brookings και δεν πανηγυρίζει, ωστόσο βλέπει θετικά τς εξελίξεις. Όπως λέει, «ο Κιμ προσπαθεί να πετύχει την καλύτερη συμφωνία κάνοντας τις ελάχιστες παραχωρήσεις. Και έτσι μιλάμε για μια συνθήκη ειρήνης και διενέργεια μερικών ακόμα συναντήσεων, όμως αυτά είναι τα εύκολα».

«Χαίρομαι που βλέπω τον Πρόεδρο Κιμ να συμπεριφέρεται με έξυπνο τρόπο. Πέρυσι φαινόταν σχεδόν τρελός, νόμιζε κανείς ότι θα μπορούσε να μας οδηγήσει στο χείλος του πολέμου ή και ακόμα παραπέρα. Το γεγονός ότι ενεργεί με έναν έξυπνο τρόπο, έστω και αν έχει εγωιστικό υπόβαθρο και ενδεχομένως πονηρά κίνητρα, ακόμα και αυτό είναι πρόοδος στα μάτια μου», λέει ο Μάικλ Ο' Χάνλον.

Η διακήρυξη που υπέγραψαν οι δύο ηγέτες περιλαμβάνει υποσχέσεις για τη μείωση στρατιωτικών όπλων, την παύση «εχθρικών και προπαγανδιστικών ενεργειών» και από τις δύο πλευτές αλλά και την μετατροπή της αποστρατικοποιημένης ζώνη σε «ζώνη ειρήνης».

Ο αναλυτής του Brookings αναφέρει: «Αυτές οι συναντήσεις αλλάζουν το κλίμα αλλά δεν βοηθούν τόσο πολύ στην ουσία επειδή η ουσία εξακολουθεί να είναι αυτή η βασική αλήθεια: Πώς θα γίνει το πρώτο βήμα για μια πυρηνική συμφωνία που θα οδηγήσει στην αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, όταν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί βραχυπρόθεσμα;».

Η ιστορική συνάντηση τράβηξε τα βλέμματα των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε ο πρώτος ηγέτης που πάτησε έδαφος της Νότιας Κορέας από το 1953. Κάτι αντίστοιχο έκανε όμως και ο πρόεδρος της Νότιας, που περιηγήθηκε για λίγο σε έδαφος της Βόρειας. Οι δυο τους συναντήθηκαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τα δυο κράτη και σύμφωνα με την κοινή διακήρυξη, μέσα στην χρονιά θα ξανασυναντηθούν για να υπογράψουν την συνθήκη ειρήνης που θα τερματίσει και επίσημα τον κορεατικό πόλεμο.

euronews

Βόρεια Κορέα, Νότια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν, Μουν Τζε Ιν,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.