1322 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1155 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 735 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 658 ΚΟΣΜΟΣ 501 ΑΠΟΨΕΙΣ 462 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 77 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Έκκληση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη διεθνή κοινότητα για "δίκαιη λύση" στο Παλαιστινιακό

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά υποστηρίζει το αίτημα του παλαιστινιακού λαού για «δίκαιη ειρήνη» και τη δημιουργία ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στη Δυτική Όχθη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ...


Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει «άμεσες πρωτοβουλίες για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου» σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Παλαιστίνη, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Αριστερά σε συνέχεια των δραματικών γεγονότων στα σύνορα της Γάζας.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά υποστηρίζει το αίτημα του παλαιστινιακού λαού για «δίκαιη ειρήνη» και τη δημιουργία ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στη Δυτική Όχθη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς και το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων, όπως ορίζεται από το ψήφισμα 194 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες και θεσμικά όργανα αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Αριστερά υποστηρίζει «την αύξηση της πολιτικής πίεσης στην ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει και να αναστρέψει την πολιτική του εποικισμού και να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη».

«Μια δίκαιη λύση στην παλαιστινιακή / ισραηλινή σύγκρουση είναι το κλειδί για την άρση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και την Αραβική περιοχή. Δεσμευόμαστε για διαρκή δράση για την προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Είναι επιτακτικό να επιστρέψουμε στην εξεύρεση πολιτικής λύσης», επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά, ενώ δεσμεύεται να ασκήσει «ισχυρή πίεση στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου αυτό είναι δυνατό, προκειμένου να προωθήσει πρωτοβουλίες σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια βιώσιμη λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Αριστερά υποστηρίζει την αναστολή της συμφωνίας σύνδεσης της ΕΕ με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της προτιμησιακής εμπορικής συμφωνίας, εφόσον το Ισραήλ παραβιάζει τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα ενώ μεταξύ άλλων καλεί - να σταματήσουν οι ειδικές σχέσεις του Ισραήλ με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος της μόνιμης αποστολής στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ και τη διακοπή του εμπορίου όπλων και της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Παλαιστίνη, Ευρωπαϊκή Αριστερά,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.