Συντάξεις χηρείας: Η σύγχρονη ντροπή του Ελληνικού Κράτους

Συντάξεις χηρείας,

Οι γυναίκες αυτές, που έχουν συσπειρωθεί γύρω από τον σύλλογο “ΑΞΙΑ” έχουν λιώσει πολλά ζευγάρια παπούτσια, τους τελευταίους μήνες, για να τρέχουν σε γραφεία κρατικών αξιωματούχων, άλλα και εκπροσώπων κομμάτων, μήπως και βρουν ανταπόκριση...


Σε όλες τις τελευταίες κινητοποιήσεις συνταξιούχων συμμετέχει και μια ομάδα μαυροφορεμένων γυναικών. Είναι χήρες, που εκπροσωπούν είτε μονογονεϊκές οικογένειες οι οποίες έχουν χάσει τον πατέρα τους, είτε την απόλυτη μοναξιά τους μετά τον θάνατο του συζύγου τους στην περίπτωση που δεν έχουν παιδιά.

Για αυτές τις γυναίκες ο νόμος Κατρούγκαλου επιφυλάσσει την πιο άθλια μεταχείριση: Στις περισσότερες περιπτώσεις θα πάρουν την σύνταξη του θανόντος για πολύ λίγα χρόνια και στην συνέχεια θα αφεθεί η επιβίωσή τους στο έλεος του Θεού και στην ελεημοσύνη της κοινωνίας.

Οι σχετικές ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου αποτελούν ντροπή για το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, άλλα και για την κυβέρνησή του της οποίας οι υπουργοί δέχθηκαν να  συνυπογράψουν με τους εκπροσώπους των πιστωτών το σχετικό νομοθέτημα.

Οι γυναίκες αυτές, που έχουν συσπειρωθεί γύρω από τον σύλλογο “ΑΞΙΑ” έχουν λιώσει πολλά ζευγάρια παπούτσια, τους τελευταίους μήνες, για να τρέχουν σε γραφεία κρατικών αξιωματούχων, άλλα και εκπροσώπων κομμάτων, μήπως και βρουν ανταπόκριση. Από τις συναντήσεις τους αυτές έχουν “εισπράξει” σε αρκετές περιπτώσεις την χυδαία απάντηση “γιατί μόλις σας κόψουν την σύνταξη δεν πάτε να βρείτε δουλειά;”. Και στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με την πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων.

Η αλήθεια είναι ότι από την πλευρά όλων σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν ακουστεί πολλές φωνές συμπαράστασης και έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να αρθεί η κραυγαλέα αδικία που γίνεται σε βάρος τους.

Μέχρι τώρα οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν ανταποκριθεί. Δεν τους αφήνει – λένε – η τρόικα. Μα, η δαπάνη για τον προϋπολογισμό είναι πολύ μικρή! Μια μικρή έρευνα το αποδεικνύει… τότε γιατί συνεχίζεται αυτή η κοινωνική βαρβαρότητα;

Απέναντι στο πρόβλημα αυτό οφείλουν όλοι να πάρουν θέση. Αλλά και να δώσουν λύση. Εμείς από το europost.gr θα κυνηγήσουμε το θέμα όσο μπορούμε περισσότερο. Σύντομα θα επανέλθουμε…
Πάνος Παναγιωτόπουλος/europost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου