Ξεκινά το Σαββατοκύριακο το 1ο Φεστιβάλ Τέχνης Δήμου Μυκόνου

1ο ΜYKONOS ART FESTIVAL, Μύκονος,

Το 1ο ΜYKONOS ART FESTIVAL ανοίγει τις πύλες του αυτό το Σαββατοκύριακο, με ένα πρόγραμμα ενδεικτικό των προθέσεων του και του στίγματος που θέλει να δώσει. Η σύγχρονη τέχνη με διεθνή προσανατολισμό συνδυάζεται με κορυφαίες στιγμές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, περνώντας μέσα από την έντεχνη μουσική παράδοση της σημερινής Ελλάδας.


Τσόκλης, Ξαχάρκος, Πρωτοψάλτη, αλλά και το ιερό νησί της Δήλου πρωταγωνιστούν στα εγκαίνια του 1ου Mykonos Art Festival, που θα διεξαχθεί από 23 Ιουνίου - 30 Σεπτεμβρίου. Σκοπός του νέου θεσμού, τον οποίον επινόησε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Μυκόνου Π.Α.Κ.Ο. «Γ. Αξιώτης», είναι «η δημιουργία μιας ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης υψηλού επιπέδου, αντάξιας του ονόματος, της ιδιαιτερότητας και της ξεχωριστής θέσης που κατέχει η Μύκονος ως διεθνής προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη». Όπως σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση του δήμου Μυκόνου «φιλοδοξία του Φεστιβάλ αποτελεί ο επαναπροσδιορισμός του κοσμοπολίτικου προορισμού, ως σημαντικού κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού, ως τόπου αναφοράς του εστετισμού και της avant-garde διανόησης».

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικά αναλόγια και γαστρονομικές εκδηλώσεις, με στόχο ο επισκέπτης του να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη, την πολιτιστική κληρονομιά της Δήλου, την παράδοση και τον ιδιαίτερο πολιτισμό της Μυκόνου.

Απευθύνεται τόσο στους κατοίκους του νησιού, όσο και στους επισκέπτες -Έλληνες και ξένους- και καλύπτει όσο το δυνατόν ευρύτερο ηλικιακά κοινό. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Για το Φεστιβάλ, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Μυκόνου έχει συνεργασθεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο


Το 1ο Mykonos Art Festival ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο «με ένα πρόγραμμα ενδεικτικό των προθέσεών του και του στίγματος που θέλει να δώσει.

Το Σάββατο, στις 8μ.μ., στον Σταθμό της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Μυκόνου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Τσόκλη «Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης». To Φεστιβάλ κάλεσε τον Κώστα Τσόκλη να δημιουργήσει ένα έργο και να το εκθέσει μέσα στα τέσσερα εργαστήρια του Σταθμού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Μυκόνου, τα οποία ο καλλιτέχνης θα μετατρέψει με μέσα τεχνητά, σύγχρονα και φευγαλέα στα τέσσερα στοιχεία της Φύσης. Φωτιά, Νερό, Γη και Αέρα. Έργα καμωμένα in situ τα οποία θα εκπνεύσουν για πάντα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με το τέλος της έκθεσης.

Την Κυριακή, στις 5.30 μ.μ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Κυκλαδικά στιγμιότυπα, από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους» (Διοργάνωση Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Στις 9.00μ.μ. θα δοθεί συναυλία από τον Σταύρο Ξαρχάκο και την 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου