Τσακαλώτος στο ΕΘΝΟΣ: Λιγότεροι φόροι και μόνιμες παρεμβάσεις από το 2019

Ευκλείδης Τσακαλώτος, πολιτική, οικονομία,

Μειώσεις φόρων από το 2019 που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα υπόσχεται ο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής...


Μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019 και επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για μόνιμες παρεμβάσεις που θα διευρύνονται στο διάστημα έως και το 2022, προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών
Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στο Μεσοπρόθεσμο θα καταγραφεί ότι δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο για φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις δαπανών για κάθε χρόνο ανάμεσα στο 2019 και το 2022, τονίζει ο ΥΠΟΙΚ στο Εθνος, κάνοντας λόγο για μία ολοένα αυξανόμενη επεκτατική αναπτυξιακή ώθηση.

Σε ό,τι αφορά την εποπτεία, που θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση του προγράμματος, σημειώνει ότι «περνάμε πλέον από την επίβλεψη των μέσων και των στόχων στην επίβλεψη μόνον των στόχων».

Για το χρέος, λέει ότι η Γερμανία είναι βασικός παράγοντας, αλλά υπάρχει η απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου του 2017, στην οποία αποτυπώνεται το γενικό πλαίσιο ελάφρυνσης του χρέους.

Ακόμη, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την πορεία της χώρας μετά το μνημόνιο, υπογραμμίζοντας ότι περιγράφει μεταξύ άλλων την προώθηση των επενδύσεων, την άρση των εμποδίων που συναντούν και το πώς θα έχει μερίδιο στην ανάπτυξη ο κόσμος της εργασίας.

Στις εκλογές του 2019, σημειώνει ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, ο κόσμος θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ αυτού του συνολικού και συγκεκριμένου προγράμματος, και του προγράμματος της ΝΔ που είναι ένα άθροισμα γενικοτήτων, εκτός από το σημείο όπου ο κ.Μητσοτάκης μιλάει για το πόσο καταστροφικά θεωρεί τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει, επίσης, ότι δεν έχει υποβάλει ποτέ την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, ότι «διαφωνίες έχουν υπάρξει, πράγμα φυσιολογικό και εποικοδομητικό», για να προσθέσει: «Ο Αλέξης, να τού το αναγνωρίσουμε, δεν είναι ούτε αυταρχικός ούτε εγωπαθής. Και τα βρίσκουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου