Βερολίνο: Καλό μήνυμα για την Ελλάδα και την ευρωζώνη

Γερμανία, συμφωνία Eurogroup,

Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τη συμφωνία στο Eurogroup. Σημαντικό βήμα για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης. Ο Όλαφ Σολτς είναι σίγουρος πως σύντομα η Ελλάδα θα σταθεί ξανά στα δικά της πόδια.


«Είναι ένα καλό μήνυμα για την Ελλάδα και την ευρωζώνη» δήλωσε στο σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ στο Βερολίνο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ μιλώντας για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τη νύχτα στο Eurogroup.

Αναφερομένη στα δανειακά προγράμματα όχι μόνο προς την Ελλάδα αλλά προς τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρος) η κ. Ντέμερ επεσήμανε πως ήταν «σημαντικά» και βοήθησαν αυτές τις χώρες να επιστρέψουν στη δημοσιονομική βιωσιμότητα, στην οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Τα προγράμματα αυτά δεν βοήθησαν μόνο τα μεμονωμένα κράτη αλλά συνέβαλαν και στη σταθεροποίηση ολόκληρης της ευρωζώνης, τόνισε ακόμη η κυβερνητική εκπρόσωπος. Η Ελλάδα κατέβαλε «μεγάλες προσπάθειες ώστε να σταθεροποιήσει τα δημοσιονομικά της, έκανε μεταρρυθμίσεις». Όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, είπε τέλος η Ουλρίκε Ντέμερ, «επέδειξαν επανειλημμένα σε υψηλό βαθμό την αλληλεγγύη τους με το να στηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή την πορεία.»

Σολτς: «Η Ελλάδα θα σταθεί στα δικά τηςπόδια»


Προηγουμένως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup ως «ισχυρό μήνυμα για την αλληλεγγύη στην Ευρώπη.»

Σε δήλωση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Όλαφ Σολτς τονίζει επιπλέον ότι «σύντομα η Ελλάδα να σταθεί ξανά στα δικά της πόδια».

Εκτενέστερες δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών αναμένονται σήμερα το μεσημέρι. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στο κυβερνητικό μπρίφινγκ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΕΚΟΦΙΝ που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο ο κ. Σολτς θα δώσει συνέντευξη τύπου.
Παναγιώτης Κουπαράνης/Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου