ΕΚΤ και ΔΝΤ: Μετά το 2033 το ελληνικό χρέος δεν θα είναι βιώσιμο και θα απαιτηθούν νέα μέτρα ελάφρυνσης.

ΕΚΤ, ΔΝΤ, βιωσιμότητα χρέους,

Όπως και η ΕΚΤ, το ΔΝΤ θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα αλλά είναι βιώσιμο μεσοβραχυχρόνια...


Σύμφωνα με καλά πληροφοριμένες πηγές, ΔΝΤ και ΕΚΤ συμφωνούν, μετά το 2033 το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης ώστε να μπορεί να επανέλθει σε βιώσιμη και εξυπηρετήσιμη τροχιά.

Στις 27 Ιουλίου 2018 συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο και αρχές Αυγούστου θα ανακοινώσει το ΔΝΤ το άρθρο 4 και την έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος.

Όπως και η ΕΚΤ, το ΔΝΤ θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα αλλά είναι βιώσιμο μεσοβραχυχρόνια.

Το ΔΝΤ θα αναφέρει στην έκθεση βιωσιμότητας (DSA) ότι μετά το 2033 το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Το ταμείο με βάση πληροφορίες θα παρουσιάζει μια σειρά παραδειγμάτων που θα αποδεικνύει στο δυσμενές σενάριο γιατί το ελληνικό χρέος είναι μακροπρόθεσμα μη βιώσιμο.

Όμως και στο βασικό σενάριο μετά το 2033 θα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα χρειάζεται πρόσθετες παρεμβάσεις.

Ταυτόχρονα η DSA δηλαδή η έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος της ΕΚΤ θα επικυρωθεί από το διοικητικό συμβούλιο όχι στις 26 Ιουλίου αλλά στις 13 Σεπτεμβρίου του 2018.

Όπως αναφέρει καλά ενημερωμένη πηγή η ΕΚΤ θα πρέπει για να ολοκληρώσει την έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή απαιτούνται και εγκρίσεις κοινοβουλίων το λογικό χρονοδιάγραμμα είναι η συνεδρίαση στις 13 Σεπτεμβρίου 2018.

Ως εκ τούτου η ΕΚΤ θα πρέπει να φθάσει αρχές Σεπτεμβρίου για να επικυρώσει την DSA για το ελληνικό χρέος η οποία σημειωτέον δεν θα ανακοινωθεί.

Η ΕΚΤ θα ακολουθήσει το μοντέλο ΔΝΤ δηλαδή θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα δηλαδή μετά το 2033.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η έκθεση βιωσιμότητας της ΕΚΤ δεν είναι ανακοινώσιμη.
 europost

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου