Ο Μπόρις Μπερεζόβσκι με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Πολωνίας στο Ηρώδειο, τον Σεπτέμβριο

Μπόρις Μπερεζόβσκι, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Πολωνίας, Ηρώδειο,

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και της πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.


Η Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βαρσοβίας, με σολίστα τον δεξιοτέχνη Ρώσο πιανίστα Μπόρις Μπερεζόβσκι, ερμηνεύει στη σκηνή του Ηρωδείου, στις 4 Σεπτεμβρίου, έργα Σοπέν και Τσαϊκόφσκι, δύο εθνικούς συνθέτες της Πολωνίας και της Ρωσίας που αγαπήθηκαν με πάθος από το διεθνές κοινό όσο κανείς και που ανέδειξαν τη συναρπαστική συνομιλία του πιάνου με τη συμφωνική ορχήστρα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και της πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Αναγνωρισμένη ως μία από τις πλέον ιστορικές κορυφαίες ορχήστρες παγκοσμίως, η Εθνική Φιλαρμονική της Βαρσοβίας αποτελεί την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Πολωνίας με έδρα τη Βαρσοβία. Από την ίδρυσή της το 1901 και μέχρι το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1939, κορυφαίοι συνθέτες και δεξιοτέχνες της εποχής συνέπραξαν παρουσιάζοντας έργα τους με την ορχήστρα, ανάμεσά τους οι Ιγκόρ Στραβίνκσι, Σεργκέι Προκόφιεφ, Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Μορίς Ραβέλ, Καμίλ Σενς-Σανς, Ρίχαρντ Στράους, ‘Αρθουρ Χόνεκερ και Έντβαρντ Γκρικ.

Μεταξύ των θρυλικών καλλιτεχνών που έπαιξαν με τη Φιλαρμονική ήταν και οι δεξιοτέχνες πιανίστες ‘Αρθουρ Ρουμπινστάιν και Ιγκνάτσι Γιαν Παντερέφσκι, οι βιολονίστες Τζάζα Χέιφεν και Πάμπλο ντε Σαρασάτ και ο τσελίστας Πάμπλο Καζάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου