Τερέζα Μέι: «Ο Τραμπ μου είπε να μηνύσω την Ευρωπαϊκή Ένωση»

ΗΠΑ, Βρετανία, Ντόναλντ Τραμπ, Τερέζα Μέι, BREXIT,

Σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Sun ο Τραμπ κατέκρινε την πολιτική της για το Brexit και είπε ότι δεν ακολούθησε τη συμβουλή του για την έξοδο από την ΕΕ.


Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την είχε συμβουλεύσει να μηνύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μου είπε ότι έπρεπε να μηνύσω την ΕΕ» ανέφερε η Μέι στο BBC. «Μήνυσε την ΕΕ. Μην πηγαίνεις σε διαπραγματεύσεις. Μήνυσέ τους».

Στην ίδια συνέντευξη η Μέι είπε ότι στην περίπτωση αμφισβήτησης της ηγεσίας της στο Συντηρητικό κόμμα η ίδια θα ήταν και πάλι υποψήφια. Αναφορικά με το Brexit, τόνισε ότι είναι «αδιαπραγμάτευτη» η αποχώρηση της Βρετανίας από την τελωνειακή ένωση.

 Κατά την κοινή τους συνέντευξη Τύπου ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι σχέσεις Λονδίνου και Ουάσιγκτον ήταν στο καλύτερο επίπεδο.

Ο ίδιος απέρριψε τα περί κριτικής στην Μέι αποδίδοντάς σε fake news τα όσα γράφτηκαν.

Το σχέδιο για Brexit ή «καθόλου Brexit»


Νωρίτερα, η Μέι δήλωσε σε άρθρο της στη Daily Mail προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρξει καθόλου Brexit και ότι είναι η ώρα «να είμαστε πρακτικοί και πραγματιστές στηρίζοντας το σχέδιο για την έξοδο της Βρετανίας».

Ανέφερε ότι θα παλέψει για τη συμφωνία της για το Brexit, γιατί είναι η σωστή.

Τραμπ: Ένα «μαλακό Brexit» θα σκότωνε την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας


Την αντίθεσή του στην πιθανότητα να παραμείνει η Βρετανία μέρος της ευρωπαϊκής τελωνειακής ένωσης μετά το Brexit, εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας όμως ταυτόχρονα και τη συμπάθειά του προς τη βρετανίδα πρωθυπουργό.

Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν κάθε διμερή εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία σε περίπτωση που η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προχωρήσει σε συμφωνία «μαλακού Brexit» με την ΕΕ, σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο.

«Αν η Βρετανία κάνει μια τέτοια συμφωνία, εμείς τότε θα συνεργαζόμαστε με την ΕΕ αντί να συνεργαζόμαστε με τη Βρετανία, οπότε κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα σκότωνε τη συμφωνία», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στην εφημερίδα The Sun.

Το σχέδιο της Μέι να προχωρήσει σε έξοδο από την ΕΕ, παραμένοντας όμως εντός της ευρωπαϊκής τελωνειακής ένωσης έχει προκαλέσει έντονους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς που κατέληξαν στην αποχώρηση δύο υπουργών από την κυβέρνησή της.

Μάλιστα, ο Τραμπ, αναφερόμενος σε αυτήν ακριβώς την κυβερνητική κρίση, τόνισε ότι ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αποχώρησε πριν λίγες ημέρες από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, θα ήταν «καταπληκτικός πρωθυπουργός», συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι η Τερέζα Μέι είναι «ένας καλός άνθρωπος».

Παράλληλα, διέψευσε τις αναφορές ότι είχε συγκρίνει τη βρετανίδα πρωθυπουργό με «αυταρχική δασκάλα».

«Ο πρόεδρος συμπαθεί και σέβεται πολύ την πρωθυπουργό Μέι», σημείωσε λίγο αργότερα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.
 sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου