Ο Μ. Ντράγκι καλωσορίζει την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος

Μάριο Ντράγκι, ΕΚΤ,

Tην αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι με αφομρμή τη δοκιμασία που υφίσταται από τη φονική πυρκαγιά.


Ταυτοχρόνως ο επικεφαλής της ΕΚΤ επέμεινε στη θέση του για τη μη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Όπως ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι, τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι επιλέξιμα και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο θα παύσει η κατ΄εξαίρεση αποδοχή τους (waiver). O ίδιος πάντως καλωσόρισε «την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ερωτηθείς σχετικά χαρακτήρισε θετικό βήμα την καταρχήν συμφωνία που ανακοίνωσαν χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη μείωση των εμπορικών φραγμών.

Αναφορικά με την πολιτική της ΕΚΤ ο κ. Ντράγκι επανέλαβε ότι τα υφιστάμενα επιτόκια θα διτηρηθούν τουλάχιστον μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι. Για πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ανέφερε ότι το όριο που είχε τεθεί για αγορές έως 30 δισ. ευρώ το μήνα, θα διατηρηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ στη συνέχεια και έως το τέλος του έτους, οπότε και θα τερματιστεί το πρόγραμμα, το όριο θα περιοριστεί στα 15 δισ. ευρώ το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου