Yπέρ της επίσπευσης της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων ο Κουρτς, κλειστή η πόρτα για Τουρκία

Ε.Ε., Αυστριακή Προεδρία, Δυτικά Βαλκάνια, Τουρκία,

Αντιθέτως και σε ότι αφορά την Τουρκία, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε κατέστησε σαφές ότι "η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν μπορεί να επιτευχθεί...


"Η ευρωπαϊκή ιδέα δεν θα έχει ολοκληρωθεί παρά μόνο όταν ενσωματωθούν και τα Δυτικά Βαλκάνια στην ΕΕ", δήλωσε ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, μιλώντας σε αποστολή Ευρωπαίων δημοσιογράφων στη Βιέννη, με αφορμή την έναρξη της Αυστριακής Προεδρίας της ΕΕ, στην οποία μετείχε και το ΚΥΠΕ.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος σημειώνοντας ότι θα περίμενε περισσότερη πρόοδο στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων στη Σερβία και την πΓΔΜ, ζήτησε καθαρή προοπτική ένταξης στην ΕΕ για τα συγκεκριμένα κράτη, εξηγώντας ότι η Αυστρία "αισθάνεται" πολύ κοντά με τις χώρες τις περιοχής.

Αντιθέτως και σε ότι αφορά την Τουρκία, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος,
Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, κατέστησε σαφές ότι "η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν μπορεί να επιτευχθεί, δεν μπορεί να αποτελεί πλέον επιλογή" κάνοντας εκτενή αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία συμπεριφέρεται σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διαρκείς συλλήψεις αντιφρονούντων και άλλες παραβιάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου