ΓΣΕΕ: Δεν νοείται έξοδος από τα μνημόνια με την “Οδύσσεια” του ελληνικού λαού να συνεχίζεται

ΓΣΕΕ,

Με τον τίτλο «Δε νοείται έξοδος από τα μνημόνια με την «Οδύσσεια» του ελληνικού λαού να συνεχίζεται», η ΓΣΕΕ δημοσιοποίησε τη θέση της για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Ιθάκη...


Το διάγγελμα του πρωθυπουργού με το οποίο ανακοίνωσε και τυπικά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια σχολιάζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μία έξοδο "φαινομενική και ουδόλως ουσιαστική".

Όπως σημειώνει η ΓΣΕΕ, η Οδύσσεια του ελληνικού λαού συνεχίζεται τονίζοντας ακόμη πως "δε νοείται έξοδος από τα μνημόνια, χωρίς να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας, της ανεργίας και της γενικευμένης κοινωνικής κρίσης".
 

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:


"Μετά από οκτώ χρόνια σκληρών και άδικων πολιτικών λιτότητας, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, μία έξοδος όμως που δυστυχώς είναι φαινομενική και ουδόλως ουσιαστική, αφού η Οδύσσεια του ελληνικού λαού συνεχίζεται.

Για τη ΓΣΕΕ δε νοείται έξοδος από τα μνημόνια, χωρίς να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας, της ανεργίας και της γενικευμένης κοινωνικής κρίσης.

Με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα, περικοπές στις συντάξεις, μείωση του αφορολογήτου, απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, υψηλή ανεργία και γενικότερα με τις βαριές μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για πάρα πολλά χρόνια, είναι το λιγότερο άτοπο να υποστηρίζει κανείς ότι αφήσαμε πίσω τις συμπληγάδες και δε θα υπάρξουν άλλες θυσίες για το λαό.

Η Κυβέρνηση επιτέλους πρέπει να σταματήσει το επικοινωνιακό παιχνίδι και να περάσει από την παροχή προσδοκιών, στην παροχή απτών μέτρων που θα δώσουν ανάσα στην ελληνική κοινωνία.

Αν δεν ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, τότε οι ανακοινώσεις περί εξόδου από τα μνημόνια θα υπηρετούν, όχι τον γενικό καλό, αλλά φθηνές προεκλογικές ή αντιπολιτευτικές φανφάρες".
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου