Μεταναστευτικό: Η Ιταλία εμμένει στη «σκληρή γραμμή» - Συνάντηση Σαλβίνι-Όρμπαν

Μεταναστευτικό, Ματέο Σαλβίνι, Βίκτορ Όρμπαν,

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Corriere della Sera", ο Σαλβίνι ανέφερε ότι θα συζητήσει με τον Όρμπαν τρόπους για να «σταματήσει η μετανάστευση» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση...


Στον απόηχο των επιβεβαιώσεων δια στόματος του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο ότι η Ρώμη θέλει να μειώσει τη συμβολή της στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για συμφωνία όσον αφορά στην τύχη των 150 προσφύγων που παραμένουν στο ιταλικό πλοίο Diciotti, ο υπουργός Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε πως θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν στο Μιλάνο την 28η Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι οι 150 μετανάστες έχουν περιοριστεί κατ’ εντολή του Σαλβίνι πάνω στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής έως ότου άλλες χώρες μέλη της ΕΕ να συμφωνήσουν στην ανακατανομή τους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Corriere della Sera", ο Ματέο Σαλβίνι ανέφερε ότι θα συζητήσει με τον Όρμπαν τρόπους για να «σταματήσει η μετανάστευση» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι η Ουγγαρία αρνήθηκε να υποδεχθεί οποιονδήποτε από τους δεκάδες μετανάστες που βρίσκονται στο «Diciotti».
Αλλά και η συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων 12 χωρών μελών, μεταξύ των οποίων, η Μάλτα, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστρία δεν απέφερε καρπούς.

Νωρίτερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είχε κατηγορήσει την ΕΕ ότι δεν κατάφερε να επιδείξει αλληλεγγύη ή υπευθυνότητα στηλιτεύοντας το χάσμα μεταξύ λόγων και πράξεων «το οποίο κάποιες φορές μεταλλάσσεται σε υποκρισία».

«Στην Ευρώπη, οι απειλές δεν εξυπηρετούν σε τίποτα και δεν οδηγούν πουθενά», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου